Campusul Tei al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti intră într-un proces de regenerare urbană, din fonduri UE

Campusul Tei al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti va trece printr-un amplu proces de regenerare urbană, din fonduri europene. 

Sectorul 2, alături de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi ENGIE Building Solutions SRL este partener în proiectul WeGenerate (Co-creating people-centric sustainable neighborhoods through urban regeneration), unul dintre cele mai recente proiecte finanțate de programul de cercetare și inovare Horizon Europe al Comisiei Europene în domeniul dezvoltării urbane durabile.

Campusul Tei al UTCB va fi deschis pentru comunitate şi va beneficia de o regenerare urbană durabilă și incluzivă. 

Pe lângă crearea de noi spaţii verzi pentru comunitatea din zonă, vor exista și sisteme alternative de energie de înaltă eficiență şi un nou model economic de utilizare a energiei prin direcționarea surplusului de energie de la cantina campusului către căminul studenţesc şi Şcoala Generală nr. 37.

Administratorul public al Sectorului 2, Elena Tudose, a explicat recent în ce constă mai exact acest proiect:

„Vrem să creăm prima comunitate energetică cu bilanț pozitiv în cartierul Tei. Energia generată de cantina UTCB, cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură, va fi «vărsată» într-un mini-ecosistem cu o școală din cartierul Tei. Exemplul poate fi scalat apoi și la Asociațiile de proprietari din zonă. Campus universitar va arăta ca în filmele americane, fără garduri și cu spații de învățare outdoor. Va avea şi funcțiuni sociale, de parc, de hub creativ, pentru comunitatea din Tei”.

Proiectul WeGenerate se derulează în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2027.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati