Canalizarea din trei cartiere bucureștene va fi modernizată

Primăria București a scos la licitație un contract de proiectare și execuție a lucrărilor la rețeaua de canalizare în zonele Cotroceni, Regina Maria și Tineretului, finanțat din fonduri europene.

Cele trei cartiere sunt printre cele mai afectate din București la ploile abundente, când canalizarea nu face față și străzile se transformă în adevărate bazine.

Canalizarea din trei cartiere bucureștene va fi modernizată

”În cadrul contractului se realizează reabilitarea / înlocuirea rețelei de canalizare pe circa 32,479 km, prin tehnologii cu și fără tranșee deschise (no dig), astfel: în cartierul Cotroceni – 16.424 m, în cartierul Regina Maria – 11.995 m și în cartierul Tineretului – 4.060 m.

În implementarea contractului se va realiza un sistem unitar de drenare de circa 15 km care cuprinde: drenuri secundare amplasate adiacent radierului rețelei de canalizare (cca 6,325 km), sistem de drenaj (foraj orizontal dirijat și fronturi de puțuri de depresionare) la partea dreaptă a Casetei, în zona limitrofă colectorului de canalizare A0, în lungime de 8,7 km, precum și stații de pompare apă drenată.”, precizează Primăria Capitalei pe Facebook.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 183 de milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 34 luni pentru finalizarea proiectării și execuției lucrărilor, iar 36 luni este perioada minimă de notificare a defectelor.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 februarie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati