Când se va renunţa la masca de protecţie. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a vorbit despre momentul mult așteptat de români.

Când se va renunţa la masca de protecie. Într-o intervenție la un post de televiziune, Valeriu Gheorghița a explicat când putem renunța la masca de protecție.

„Toate trei vaccinurile sunt bune, toate trei ne protejează de formele severe. Vom putea ridica mare parte a măsurilor de protecție după ce vom depăși gradul de imunizare de 70% din populație. Dacă nu constatăm emergența unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranță atunci se poate renunța și la utilizarea măștii de protecție”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Dr. Colleen Kraft, medic la Emory University Hospital din Atlanta, a atras atenţia că, deşi vaccinul o să fie administrat pentru majoritatea populaţiei în circa un an de zile, oamenii vor mai trebui să poarte masca o perioadă, până când coronavirusul nu va mai fi aşa de răspândit, scrie romaniatv.net.

Nu cred că vom renunţa prea curând la purtatul măştii, dacă oamenii continuă să se comporte aşa cum o fac acum”, a spus Kraft. „Cu cât vor fi mai mulţi care refuză să poarte mască şi fac din asta o chestiune care ţine de libertatea personală, cu atât va trebui să purtăm mai mult timp aceste măşti”, a spus medicul.

De asemenea, Kraft a spus că, din moment ce vaccinul va trebui administrat în două doze, cei care îl vor face vor trebuie să continue să poarte mască.

„Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a explicat Kraft.

De asemenea, în viitor, purtatul măştii ar putea deveni o normă socială obişnuită, în special în timpul sezonului rece şi al sezonului gripal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati