Când și cum vor reveni elevii în băncile școlii: ce spune Sorin Cîmpeanu

Elevii vor reveni la școală din 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale, care se vor întoarce la ore din 10 mai, a declarat, luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai, este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor veni la școală în data de 10 mai. Elevii din clasa a 8-a vor reveni în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Astfel, elevii mai au doar o lună de cursuri, lună descrisă de către ministru ca fiind foarte importantă pentru pregătirea lor: ”Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete.”

Când încep Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat

Examenele pentru Evaluarea Națională vor începe pe data de 22 iunie, în timp ce pe data de 28 iunie va începe examenul de Bacalaureat.

Sorin Cîmpeanu a punctat faptul că pierderile provocate de criza sanitară sunt foarte mari și greu de recuperat.

„Programul de ore remediale, care s-a putut derula inclusiv în vacanță, care presupune implicarea a 250.000 elevi e necesar, dar nu suficient, de aceea e necesară prezența fizică. Am propus extinderea acestui program pentru anul școlar 2021 – 2022. Cei din clasele terminale nu vor mai putea beneficia de acest program”, a adăugat ministrul Educației.

În legătură cu testarea în școli cu teste noninvazive, ministrul a spus că în comitetul de joi a propus această inițiativă Ministerului Sănătății. „Aceste teste sunt utilizate în școli, trebuie validate ulterior prin teste PCR, dar sunt importante. E vorba de testarea elevilor cu simptome specifice și a elevilor contacți ai unor persoane confirmate. Guvernul va analiza și va decide”, a spus ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati