Când sunt cireșele dăunătoare și cine nu ar trebui să le mănânce

Cireșele conțin multe substanțe utile șîn general consumul lor are un efect benefic asupra organismului. Dar în același timp sunt bogate în acizi organici, așa că trebuie consumate cu grijă și în porții nu prea mari (nu mai mult de câte un pahar o dată), scrie rador.ro.

Cine nu ar trebui să mănânce cireșe? În anumite cazuri, este mai bine să abandonați complet consumul de cireșe în cazul în care aveți – susceptibilitate la alergii sau „febra fânului” (reacție alergică sezonieră la polen); înrăutățirea ulcerului gastric; gastrită cu aciditate ridicată; cistita; boli pulmonare cronice.

În plus, nu este recomandat să mănânci cireșe pe stomacul gol, deoarece acest lucru poate duce la iritarea mucoasei gastrice. Este recomandat să vă clătiți gura după ce ați consumat fructe sau suc proaspăt, deoarece acest lucru poate duce la coroziunea smalțului dinților. Nu în ultimul rând, este important să fiți atenți cu sâmburele de cireș.

Când esunt ingerate, eliberează acid cianhidric și pot avea efecte toxice asupra organismului. Dacă înghițiți accidental un sâmbure, nu ar trebui să vă faceți griji.

Doza letală este de aproximativ 50 de sâmburi. În ciuda contraindicațiilor, dacă sunt consumate cu moderație, cireșele aduc beneficii neprețuite organismului: accelerează procesele de regenerare, întăresc sistemul nervos și cardiovascular, scad nivelul colesterolului și previn multe boli.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati