„Când voi fi Mare” – proiect de consiliere şi orientare profesională pentru copii

Proiectul „Când voi fi Mare” – consiliere şi orientare profesională pentru copii, iniţiat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, în parteneriat cu Direcţia Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, a ajuns la a treia sesiune de lucru.

Evenimentul, găzduit de Primăria Sectorului 2, se va desfăşura sâmbătă, 22 februarie 2019, începând cu ora 11:00 şi va reuni nume de referinţă din diferite domenii, personalităţi care îi vor introduce pe participanţi în tainele profesiei alese, în scopul informării, consilierii şi orientării către o profesie/ meserie:

  1. Dumitru Prunariu- Cosmonaut
  2. Alex Cîrţu- Chef/ bucătar profesionist
  3. Andra Soceanu- Jurnalist
  4. Ioana Ginghină – Actriţă de teatru şi film
  5. Marius Niculae – Sportiv

Fiecare sesiune principală este urmată de ateliere de lucru. Elevii au posibilitatea să opteze pentru a se familiariza cu particularităţile unei profesii/ meserii prin completarea unui chestionar.

Atelierele se vor desfăşura în Filialele Bibliotecii Metropolitane Bucureşti din Sectorul 2 şi au rolul de a oferi copiilor un mediu informal şi prietenesc de a învăţa despre profesia/ meseria dorită.

Proiectul se desfăşoară pe durata anului şcolar 2019 – 2020 şi se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, înscrişi în instituţiile de învăţământ din Sectorul 2.

Mai multe detalii pot fi accesate pe adresa: www.bibmet.ro

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati