Candidaţii de la concursurile Poliţiei trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau să aibă test negativ

0
201
admitere scoala de politie

IGPR informează miercuri că la concursurile organizate, în această perioadă, de Poliţia Română pot participa candidaţii care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau au un test negativ.

Astfel, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi protecţiei participanţilor la concursurile organizate de Poliţia Română, vor putea participa exclusiv candidaţii care:

* sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

* candidaţii care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

* candidaţii care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;

* candidaţii care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.

Termenele menţionate se calculează la data susţinerii probei de concurs, se arată într-un comunicat de presă.

‘La accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care are loc proba se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital COVID-19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs’, arată sursa citată.

Candidaţilor care nu fac dovada că se află într-una din situaţiile de mai sus nu li se va permite accesul la probe şi procedura de concurs pentru aceştia va înceta.

‘În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi protecţiei participanţilor la activitate, candidaţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfăşurării probei.

Pentru evitarea situaţiilor neprevăzute, candidaţii sunt obligaţi să aibă asupra lor o mască de protecţie, de rezervă’, precizează IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.