Candidaţii din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Iaşi, cei mai activi în căutarea unui job, în februarie

Candidaţii din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Iaşi au fost cei mai activi în februarie în căutarea unui nou loc de muncă, iar joburile ”remote” continuă să fie la mare căutare.

„În luna februarie, companiile au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajaţi birouri) şi blue collar (lucrători). Din totalul locurilor de muncă activate în luna februarie, mai mult de jumătate (55%) au fost din categoria white collar, 26% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 19% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe”, informează BestJobs, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, angajatorii continuă să caute personal remote (work from home), iar în luna februarie s-au înregistrat cu 24% mai multe anunţuri pentru joburi remote comparativ cu luna anterioară. Şi candidaţii continuă să aplice în număr mare la joburi remote (work from home). În luna februarie s-au înregistrat peste 73.000 de aplicări pentru astfel de joburi, cu 30% mai multe aplicări decât în luna ianuarie.

Topul este condus de Bucureşti-Ilfov (cu peste 260.000 de aplicări)

Per total, în luna februarie, candidaţii care au realizat cele mai multe aplicări la joburi au avut vârsta între 25 şi 34 de ani (36%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (22%) şi de cei cu vârsta de 45-54 ani (17%).

În ceea ce priveşte judeţele cu cei mai mulţi candidaţi activi în luna februarie, topul este condus de Bucureşti-Ilfov (cu peste 260.000 de aplicări), Timiş (cu peste 60.000 de aplicări), Cluj Napoca (cu aproape 35.000 de aplicări), Braşov (cu peste 34.000 de aplicări) şi Iaşi (cu peste 28.000 de aplicări).

Femeile continuă să fie mai interesate decât bărbaţii în căutarea unui nou loc de muncă, acestea fiind responsabile cu peste jumătate (56,4%) dintre aplicările la joburi.

Potrivit aceluiaşi sondaj, candidaţii din domeniile financiar, inginerie, transporturi şi vânzări au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, în ultima lună.

Primele patru poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români în luna februarie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar, inginerie, transporturi şi vânzări, cu aproximativ 20.000 de căutări în total.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna februarie de Enel (6.016 aplicanţi), Draxlmaier (2.998 aplicanţi), Allianz Technology (2.655 aplicanţi), DM Drogerie Markt (2.352 aplicanţi) şi Procter & Gamble (2.239 aplicanţi).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea şi inovarea industriei de recrutare online şi integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generaţie şi servicii conexe recrutării pentru a oferi cele mai eficiente soluţii de angajare, recrutare şi de dezvoltare profesională şi personală. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 25.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare, coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati