Candidatul AUR la PMB l-a reclamat pe Nicușor Dan la DNA. Edilul Capitalei: ”E ceva ce se întâmplă o dată la patru ani”

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat, referilor la faptul că DNA ar fi deschis o anchetă penală care l-ar viza, că decizia procurorilor anticorupţie a fost „o chestiune absolut formală”, în contextul în care aceştia sunt obligaţi să deschidă o cercetare penală în cazul în care este formulată o plângere, scrie news.ro.

„Două lucruri pot să vă spun. E ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat despre faptul că Mihai Enache, candidatul AUR la PMB, a anunţat că DNA a început urmărirea penală în cazul său, într-o intervenţie telefonică la un post TV.

Edilul general a mai spus că „oricine face împotriva oricui o plângere la un Parchet, de exemplu, eu dacă vă fac dumneavoastră o plângere, spunând că mi-aţi furat maşina, Parchetul, dacă plângerea aia nu e informă, e semnată, are date de identificare, e obligat să deschidă o cercetare penală. Asta s-a întâmplat, nu e absolut nimic în neregulă cu asta”.

Dan a mai declarat că este o chestiune absolut normală ca DNA să ancheteze, atunci când cineva face o plângere: „E o chestiune absolut formală. Acolo unde lucrurile nu sunt formale, când urmărirea penală începe împotriva persoanei, şi nu, aşa cum se spune, in rem, sau următorul pas, când se pune în mişcare urmărirea penală, sau următorul pas, când se trimite în judecată, dar noi suntem doar la o chestiune formală. Cineva a făcut o plângere şi DNA, în baza acestei plângeri, a deschis un dosar penal. Asta e tot”, a conchis Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati