Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 depune plângere penală împotriva premierului şi a prefectului, pentru abuz în serviciu

Alexandru Dimitriu, candidatul USR la Primăria Sectorului 5, a anunțat, luni, într-o postare pe Facebook, că a depus plângeri penale pentru presupus abuz în serviciu împotriva premierului Nicolae Ciucă, a liderului PSD Marcel Ciolacu, a ministrului Afacerilor Interne – Lucian Bode, a prefectului Capitalei, Toni Greblă şi a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică.

Dimitriu îi acuză pe aceștia că refuză să organizeze alegerile locale pentru postul de primar al Sectorului 5, devenit vacant după condamnarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone într-un dosar de corupție.

Candidatul USR susține că 2 septembrie era data-limită la care guvernul trebuia să adopte hotărârea pentru organizarea alegerilor pe 9 octombrie.

”Aceștia trebuie să răspundă în fața legii pentru că țin astfel captiv Sectorul 5. Aveau la dispoziție 90 de zile pentru organizarea alegerilor, începând cu data de 12 iulie 2022. Practic ultima dată în care putea fi stabilită data alegerilor, în interiorul acestor 90 de zile, este 9 octombrie. În acest moment nu se mai pot organiza alegeri pe 9 octombrie 2022 deoarece Legea 115/2015 impune ca Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parțiale să fie adoptată cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

Ultima dată în care acest HG putea să fie adoptat pentru a putea organiza alegerile pe 9 octombrie 2022 a fost data de 2 septembrie. Deși i-am notificat în nenumărate rânduri cu privire la obligația pe care o au să organizeze alegerile, cei de mai sus au refuzat să respecte legea”, a scris Dimitriu pe pagina de Facebook.

Citește aici plângerea penală depusă de Alexandru Dimitriu 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati