Capitala, aproape de o incidență de 3 cazuri la mia de locuitori. Este posibilă carantinarea Bucureștiului

Autoritățile au anunțat, luni, 2.069 de cazuri noi de Covid, depistate după procesarea a 10.051 de teste.

Bucureștiul se apropie cu pași repezi de o rată de 3 cazuri la1.000 de locuitori în ce privește incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, ceea ce va duce la închiderea școlilor și, probabil, la carantinarea Capitalei.

Săptămâna trecută prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, spunea că este posibilă carantinarea unor sectoare ale Bucureștiului și a unor cartiere, în cazul în care va crește numărul cazurilor de COVID-19

El a afirmat însă că dacă rata de incidență ajunge la 3 „vor fi luate măsuri extreme”.

Vezi și: Prefectul Capitalei: Se poate ajunge la carantină într-un sector

„Deocamdată indicele nu a fost publicat. Indicele se referă la mortalitate la mia de locuitori, şi nu la infectări. Dacă se ajunge la 3, atunci se impune starea de urgenţă. Dar ea nu poate fi impusă de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Ea e discutată de CNSU şi măsura e luată de Guvern. Dar ne putem aştepta. Deocamdată incidenţa este impusă pe Bucureşti”.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor legat de ce se va întâmpla dacă va crește în continuare numărul de cazuri de COVID-19, prefectul a spus că este posibilă instituirea carantinei în sectoare, dacă indicele crește: „Se poate ajunge la carantină într-un sector. Carantinarea sectoarelor e posibilă. Este mai dificil, dar dacă se impune vom face acest lucru”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati