Bucureștiul scoate 800 de locuri în sistemul de învățământ dual. Ce avantaje au elevii

0
171
Pixabay

Primarul Nicuşor Dan invită elevii să se înscrie în sistemul de învăţământ dual din Capitală pentru anul şcoar 2023 – 2024.

Nu mai puțin de 800 de locuri vor fi disponibile, precizează edilul, care a prezentat avantajele acestui sistem.

”Invit elevii bucureşteni să se înscrie în sistemul de învăţământ dual din Capitală, unde sunt disponibile peste 800 de locuri pentru anul şcolar 2023 – 2024. Programul cuprinde specializări din mai multe domenii, durata studiilor este de 3 ani, iar absolvenţii vor avea numeroase oportunităţi în identificarea unui loc de muncă şi dezvoltarea unei cariere după finalizarea cursurilor”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Învăţământul profesional în sistem dual este potrivit pentru elevii şi tinerii cu vârsta de până în 26 de ani, care au absolvit clasa a VIII-a, arată sursa citată.

Avantajele prezentate de Nicușor Dan cu privire la sistemul învăţământului dual:

-Bursă lunară de la operatorul economic şi de la stat

-Practică la operatori economici de top

-Premii pentru stimularea performanţei

-Diplomă recunoscută la nivel european

-Siguranţa unui loc de muncă după absolvire

-Posibilitatea continuării studiilor

”Sistemul de învăţământ dual este bazat exclusiv pe iniţiativa operatorilor economici interesaţi în formarea profesională de calitate, dispuşi să investească, în baza unui parteneriat cu şcolile şi primăriile, pentru a-şi asigura resursa umană calificată, în calitatea lor de potenţiali angajatori”, a mai transmis primarul general.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.