Caravana USR „Fără păcănele”, în județele Brașov, Alba și Arad: Peste 2.600 de semnături de susținere a inițiativei USR

0
170
Pixabay

Caravana USR „Fără păcănele” a ajuns în acest sfârșit de săptămână în județele Brașov, Alba și Arad. Parlamentari USR și reprezentanți ai USR Tineret au discutat cu românii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copiii și tinerii României și au strâns peste 2.600 de semnături de susținere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic, potrivit unui comunicat USR.

„În ultimii ani, orașele și satele din România s-au împânzit de săli de jocuri de noroc și de reclame pentru acestea. Am constatat acest lucru și la Codlea unde, în centru, exact lângă școală, sunt patru astfel de amplasamente, și am văzut și în centrul Brașovului. Jocurile de noroc distrug minți, distrug vieți și familii și nu mai vrem să vedem copii care își iau viața din cauza acestui flagel sau oameni care își pierd toată truda de-o viață”, a declarat Diana Stoica, deputat USR și coinițiatoare a proiectului USR „Fără păcănele lângă școli”.

Pe lângă interzicerea amplasării sălilor de păcănele în apropiere de școli, locuri de joacă, spitale, biserici și centre culturale, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte săli de jocuri de noroc, USR a depus proiecte de lege care interzic publicitatea în spații publice la jocurile de noroc și impun obținerea unui aviz de funcționare din partea primăriei pentru sălile de jocuri.

„În Arad, ca și în alte orașe din România, sunt străzi pe care sălile de jocuri sunt ușă în ușă. Fenomenul a luat amploare și face victime în cele mai vulnerabile categorii. Vorbim de dependență. Atrași de mirajul câștigului rapid, mulți dintre jucători nu înțeleg riscurile. Este o dramă care se desfășoară sub ochii noștri; și am decis să facem ceea ce ține de noi ca să limităm această pacoste”, a declarat deputatul USR Adrian Wiener, coinițiator al proiectului USR „Fără păcănele la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte păcănele”.

Legile USR prevăd de asemenea ca persoanele plătite din bani publici să controleze piața jocurilor de noroc să nu poată fi și jucători, ca și faptul că reclamele la jocurile de noroc trebuie să conțină mesaje de avertizare în privința dependenței distructive pe care acestea o creează.

Românii își pot declara sprijinul pentru pachetul de legi USR împotriva păcănelelor pe site-ul https://farapacanele.ro/ și pot pune astfel presiune pe parlamentari să țină cont de interesul cetățenilor, nu al firmelor care se îmbogățesc în timp ce dependenții de jocuri de noroc își pierd economiile de o viață, casa, sănătate și chiar viața. Peste 51.000 de oameni au semnat deja pe acest site pentru pachetul de legi depus de USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.