Carduri de energie 2023. Mai mulți români au fost tăiați de pe listele de beneficiari

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a explicat de ce au fost excluse anumite persoane din lista de beneficiari ai cardurilor de energie.

Persoanele care au primit cardurile trebuie să știe că de luni încep plățile. Totuși mai multe persoane au fost tăiate de pe listele de beneficiari. Care este motivul?

Marcel Bolos, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a explicat de ce mai puțini români au primit carduri de energie și care este motivul pentru care mai multe persoane au fost tăiate de pe lista de beneficiari. Acesta a mai explicat că persoanele care nu au o situație locatară clară încă trec prin etapele de verificare, care ar trebui finalizată până la finalul lunii februarie.

Cei care au ajuns deja în posesia cardurilor de energie trebuie să știe că de luni încep plățile.

  • „Toți cei care au avut o situație locatară clară au primit cardurile, iar de luni începe plata. Sunt și persoane care au fost excluse din lista de beneficiari, pentru că trăiesc împreună cu locatari care depășesc nivelul mediu de venit de 2.000 de lei. Cei care nu au o situație locatară clară au trecut printr-o etapă de verificare, pe care sper că o vom finaliza până la sfârșitul lunii februarie, astfel încât să distribuim toate cardurile. Avem bugetul asigurat, iar plățile se pot face începând de luni. Oamenii au la dispoziție trei variante pentru plata facturilor, anume la oficiul poștal, la poștaș sau prin plata electronică”, a declarat ministrul Marcel Boloș, în exclusivitate, la Antena 3.

Totodată, Marcel Boloș a explicat cum vor putea fi folosite cardurile de energie în zonele în care nu există o conexiune la internet.

„Poștașul va avea cu el factura fiscală, chitanța și dovada serviciilor de mandat poștal și le va completa de mână. Când se va întoarce la oficiul poștal, acesta va introduce datele notate în sistemul informatic”, a explicat Marcel Boloș.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati