Cardurile pentru alimente și mese calde a 2,4 milioane de români au fost alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei

Cardurile pentru alimente și mese calde a 2,4 milioane de români au fost alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Măsura este parte a programului Sprjin pentru România, lansat de guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, pentru românii vulnerabili.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat aproape 600 de milioane de lei pentru alimentarea cardurilor sociale cu prima tranșă din acest an. În 2023, se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, pentru persoane aflate în situații de vulnerabilitate. În cursul anului trecut, românii eligibili au primit alte patru tranșe, în valoare totală de 1.000 de lei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat astăzi suma de 593.951.000 lei pentru alimentarea cu prima tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”. În 2023 se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calrde, la un număr de aproximativ 2,4 milioane de persoane aflate în situații de vulnerabilitate.

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Astăzi au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Separat de cei 2.372.974 de români care au deja card, au fost incluse pe listele de beneficiari eligibili actualizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale alte 46.130 persoane, pentru care urmează să se emită și distribuie cardul în cursul lunii viitoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati