Care ar putea fi cauza incendiului de la depozitul de deșeuri din Militari

0
286

Este anchetă în Capitală, în urma incendiului izbucnit sâmbătă la un depozit de deșeuri din cartierul Militari, pe strada Bârsănești, în Sectorul 6. 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 13:45, iar fumul gros degajat de arderea deșeurilor s-a extins rapid. Toate unitățile de pompieri din București au fost alertate, scrie Digi24.

„Proprietarii acestui centru REMAT spun că ar fi pornit de la hârtia depozitată în spate. Aici au fost depozitate mai multe feluri de materiale inflamabile –  cauciuc, plastic – și de aceea a fost atât de violent. Este vorba despre o clădire de 150 de metri pătrați, parter plus etaj”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

FOTO Incendiu uriaş la un centru de deşeuri din Bucureşti. În interior există butelii

Aproximativ 70 de persoane au fost evacuate din locuințe, având în vedere că depozitul se află la doar doi metri distanță de un bloc.

”Probabil vor urma cercetări amănunțite și plângeri penale”

„Ceea ce m-a uimit este că acest depozit a primit autorizație de funcționare la doar 2 metri de un bloc de locuințe, este inadmisibil. Sunt un pericol real, categoric, pentru populație și sănătatea noastră. Trebuie să ne uităm mai atent cum dăm autorizație acestor REMAT-uri, acestor depozite de orice tip care aduc deșeuri periculoase la numai 2 metri de clădirile de locuințe. Probabil vor urma cercetări amănunțite și plângeri penale”, a anunțat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. 

„ISU va verifica dacă firma respectivă a luat toate măsurile. Știm că accesul la apă nu era, deși ar fi trebuit să fie, de aceea și numărul mare de autospeciale care au asistat în zonă”, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Primele rezultate făcute de laboratorul mobil al pompierilor au indicat depășiri în ceea ce privește cantitatea de monoxid de carbon.

Pompierii au stins în cele din urmă incendiul și au deja o primă pistă – eroarea umană. În interiorul halei se dezmembrau mașini și este posibil ca flăcările să fie pornit în momentul în care un angajat care tăia anumite piese din mașini să fi fost neatent, iar o scânteie să fi ajuns la materialele inflamabile din jur.

Anchetatorii vor aduna probe și vor audia angajații și patronii firmei respective, astfel încât peste câteva zile să poată fi trase primele concluzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.