Care au fost cele mai vândute cărţi la Bookfest 2022

„Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)” de Radu Paraschivescu, „Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura, „Ikigai. Cum să-ţi găseşti drumul în viaţă” de Francesc Miralles, Héctor García, „10 minute şi 38 de secunde în lumea asta stranie” de Elif Shafak, „Când corpul spune nu” de Gabor Mate, „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch, „O vară italiană” de Rebecca Serle se află între cele mai vândute titlurile la Bookfest 2022.

Editurile au anunţat care au fost cele mai vândute cărţi la ediţia 2022 a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Grupul editorial ART

„Circe”, Madeline Miller, Editura Paladin

„Îndrăgostită de cărţi”, Debbie Tung, Editura Grafic
„Sandman 3. Ţara visului”, Neil Gaiman, Editura Grafic
„Din Iad. O autopsie a lui Jack Spintecătorul”, Alan Moore, Eddie Campbell, Editura Grafic
„Oameni anxioşi”, Fredrik Backman, Colecţia musai, Editura Art
„Bunica mi-a zis să-ţi spun că-mi pare rău”, Fredrik Backman, Colecţia musai, Editura Art
„Un bărbat pe nume Ove”, Fredrik Backman, Editura Art, Colecţia musai
„O ţară grozavă”, Frank McCourt, Editura Art, Colecţia musai

Copii

„Şcoala pentru Bine şi Rău #4. În căutarea gloriei”, Shoman Chainani, Editura Arthur
„Rowley prezintă #3. Poveşti de groază superformidabile”, Jeff Kinney, Editura Arthur
„Din copilărie”, Roald Dahl, Editura Arthur
„Povestiri de citit pe sub bancă”, Alex Moldovan, ilustraţii de Sebastian Baculea, Editura Arthur
„Băieţii răi. Episodul 1”, Aaron Blabey, Editura Grafic, Colecţia miniGrafic
„Vine vacanţa cu trenul din Franţa”, Adina Popescu, ilustraţii de Bilyana Velikova, Editura Youngart
„Întâiul meu cuvânt de pionier”, Adina Popescu, ilustraţii de Dan Ungureanu, Editura Arthur
„Adevărata poveste a lui Charlotte Doyle”, Avi, Editura Arthur
„Hoţii de fum”, Sallt Green, Editura Youngart

Humanitas

1. Radu Paraschivescu, „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)”
2. Ioana Nicolaie, „Miezul inimii”
3. Tatiana Niculescu, „Singur. Viaţa lui Mihail Sebastian”
4. Alexandru N. Stermin, „Căzuţi din junglă. Poveştile unui explorator”
5. Cătălina Dumitrescu, „În interior. Momente de întâlnire cu tine însuţi”
6. Montaigne, „Eseuri. Cartea a doua”
7. Radu Teodorescu, Cătălina Dumitrescu, Daniel David, Ioana Scoruş, Eugen Hriscu, Vlad Stroescu, „Suntem sănătoşi la minte?  Despre sănătatea psihică în România”
8. Cătălin Pavel, „Toate greşelile care se pot face”
9. Mihai G. Netea, „O istorie genetică (incompletă) a românilor”
10. Simone de Beauvoir, „Al doilea sex. I. Faptele şi miturile. II. Experienţa trăită”

Humanitas Fiction 

1. Natsuko Imamura, „Femeia cu fustă violet”
2. Yukio Mishima, „Zăpada de primăvară”
3. Francesc Miralles, Ángeles Doñate, „Un ceai la capătul lumii”
4. Quentin Tarantino, „A fost odată la Hollywood”
5. Fiona Davis, „Leii de pe Fifth Avenue”
6. Yaniv Iczkovits, „Fiica măcelarului”
7. Narine Abgarian, „Din cer au căzut trei mere”
8. Akira Mizubayashi, „Inimă frântă”
9. Mario Vargas Llosa, Gabriel García Márquez, „Două singurătăţi. Despre roman în America Latină. Mario Vargas Llosa în dialog cu Gabriel García Márquez”
10. James Joyce, „Ulise”

Humanitas Junior 

1. Francesc Miralles, Héctor García, „Ikigai. Cum să-ţi găseşti drumul în viaţă”
2. Eric-Emmanuel Schmitt, „Poveştile bufniţei. Pisoiul care se temea de orice”
3. Ari Folman, Lena Guberman, „Unde este Anne Frank. Roman grafic”
4. Vlad Stroescu, „Poveşti somnifere”
5. „Cele mai frumoase poveşti japoneze pentru copii”

Polirom 

„10 minute şi 38 de secunde în lumea asta stranie”, Elif Shafak
„Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, Cristian Tudor Popescu
„Memoriile unui urs polar”, Yoko Tawada
„69”, Ryu Murakami
„Viciu ascuns”, Thomas Pynchon

Curtea Veche Publishing

Unul dintre momentele surpriză ale acestui an a fost aflarea celei mai recente veşti despre colecţia „Poveştile Cristinei”. Cărţile scrise de Cristina şi Alex Donovici au devenit anul acesta cele mai traduse cărţi pentru copii ale unor autori români, începând cu seria „Aventurile lui Ţup”. În cadrul evenimentul de la Bookfest am aflat de la agenţii literari Mauro Spagnol şi Silviu Săndulescu că seria va fi tradusă în cea de-a 9-a limbă: portugheză.

Un alt eveniment inedit de anul acesta l-a reprezentat lansarea unui nou proiect împreună cu Asociaţia Curtea Veche: Cărţi poştale de poveste, munca a 10 ilustratori talentaţi, reuniţi pentru a da naştere tot atâtor moduri de a trăi bucuria poveştilor prin ilustraţii. Proiectul este unul caritabil, fiecare set de cartoline achiziţionat şi oferit în dar unui copil însemnând şi câte o carte trimisă de Asociaţia Curtea Veche unui elev din mediul rural care creşte fără acces la lectură.

Top 10 preferinţe ale cititorilor

1. „Când corpul spune nu” de Gabor Mate, care a fost si besteseller-ul anului 2021 la Curtea Veche Publishing se menţine pe primul loc. Probabil cea mai actuală carte despre somatizare, un studiu aprofundat, revelator, plin de informaţii utile despre stres şi influenţa lui asupra sănătăţii noastre psihice şi fizice.
2. „Tehnici de învăţare” de Georgiana Gerea, un ghid complet şi structurat al celor mai eficiente metode de învăţare accelerată, indiferent că eşti elev sau student şi înveţi pentru examene sau dacă vrei să creşti profesional şi personal.
3. „Creierul fericit” de Loretta Graziano Breuning, care explică ce faci dacă te simţi trist fără motiv şi cum îţi schimbi obiceiurile dăunătoare printr-o modalitate originală şi revoluţionară de a-ţi creşte nivelul fericirii.
4. „Oameni normali” de Sally Rooney, roman ecranizat într-o mini serie pe HBO Max, scris cu o sensibilitate aparte, abordează tema relaţiilor afective în contextul diferenţelor de clasă şi face o radiografie a dinamicii puterii care se instaurează între doi tineri din lumi diferite. Cea mai recentă carte a lui Sally Rooney, „Lume frumoasă, unde eşti”, este şi ea în pregatire la Curtea Veche Publishing.
5. „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki, unul dintre bestsellerele de tradiţie de la Curtea Veche, tradus în numeroase limbi, cartea ne dezvaţă despre ideea de a lucra pentru bani şi ne arată cum să punem banii să lucreze pentru noi.
6. „Învăţătorii de grijă. Salvatorii” de Alex Donovici, cu ilustraţii de Leonid Gamarţ, cea mai recentă carte din colecţia „Poveştile Cristinei” spune povestea lui Bebe, un motănel care învaţă alături de Maria, micuţa lui stăpână şi prietenă, că mai presus decât lucrurile materiale, ceea ce ne face să ne simţim împliniţi şi fericiţi este iubirea.
7. „Inteligenţa emoţională” de Daniel Goleman, un alt bestseller istoric al editurii, cartea lui Goleman a declanşat un efect de proporţii în societatea occidentală: inteligenţa emoţională se studiază în centre de cercetare, se predă în şcoli şi în universităţi, competenţele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare în carieră.
8. „Timp retrăit” de Alex. Ştefănescu, cea mai recentă carte a criticului şi istoricului literar e o colecţie de crâmpeie de viaţă, amintiri depănate cu savoare de unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai carismatici oameni de litere contemporani.
9. „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman, o colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru oricine îşi doreşte o familie cu adevărat fericită; de la probabil cel mai cunoscut terapeut de cuplu din lume.
10. „Dragă, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie, un ghid de educaţie financiară în familie care te invită într-o călătorie spre echilibru şi prosperitate în care vei descoperi un sistem de organizare cu şapte paşi clari, care îţi oferă soluţii concrete pentru o relaţie corectă cu banii tăi.

Top 10 noutăţi

1. „Creierul fericit” de Loretta Graziano Breuning
2. „Învăţătorii de grijă. Salvatorii” de Alex Donovici, cu ilustraţii de Leonid Gamarţ
3. „Timp retrăit” de Alex. Ştefănescu
4. „Totul despre anxietate” de Carrie Lewis, cu ilustraţii de Sophia Touliatou
5. „Cum se fac banii” de Ramit Sethi
6. „Banii tăi” de Gerry Bailey, Felicia Law şi William Whitehead, cu ilustraţii de Mark Beech
7. „Mă gândesc să-i pun capăt” de Iain Reid, ecranizată pe Netflix, este un thriller psihologic surprinzător despre cea mai complicată dintre relaţiile pe care le putem avea: cea cu noi înşine.
8. „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch, fostul ambasador al Republicii Germane la Moscova, este analiza lucidă a unui expert, care evidenţiază o nouă perspectivă, critică, asupra relaţiilor germano-ruse. Cartea a fost lansată într-un eveniment extraordinar, cu participarea E.S. Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Republica Austria, fost Ambasador al României la Berlin (2015-2021) şi a jurnalistului Ion M. Ioniţă.
9. „Calea către independenţa ta financiară” de Peter Mallouk şi Tony Robbins
10. „Inteligenţele multiple” de Howard Gardner, explică de ce testele standardizate reprezintă capcane şi propune în schimb educaţia centrată pe elev, oferind soluţii pentru a preda întregii populaţii şi a nu irosi nicio minte.

Top 3 ficţiune

1. „Mă gândesc să-i pun capăt” de Iain Reid
2. „Viol. O poveste de iubire” de Joyce Carol Oates
3. „Fantome” de Dolly Alderton

Nemira şi Nemi 

În topul preferinţelor cititorilor s-au numărat cărţile de ficţiune străină, titlurile din imprintul Armada de science fiction, fantasy şi thriller, dar şi volumele de nonficţiune din colecţia Orion. Cea mai căutată carte pentru copii a fost „Dar Motan se joacă ” de Cristina Andone, cu ilustraţii de Emi Balint – o carte ideală de vacanţă, cu activităţi distractive.

Top 10 Editura Nemira

1. „O vară italiană” – Rebecca Serle
Romanul din colecţia Damen Tango transpune cititorii direct în Positano. Rebecca Serle, autoarea bestsellerului internaţional „Peste cinci ani”, a scris o poveste despre bucuria de a te regăsi şi de a trăi, dar şi despre iubire în toate formele ei, totul într-un decor magnific: coasta Amalfi.

2. „Ministerul pentru viitor” – Kim Stanley Robinson
Una dintre cărţile preferate ale lui Barack Obama, romanul prezintă un viitor realist în care eforturile umanităţii reuşesc să schimbe cursul evenimentelor înainte de a fi prea târziu. Cartea face parte din imprintul Armada.

3. „Sanatoriul” – Sarah Pearse
Romanul din imprintul Armada este un thriller misterios, extrem de captivant, despre un sanatoriu transformat  într-un hotel de cinci stele. Autoarea surpride într-un mod inedit contrastul dintre atmosfera apăsătoare şi peisajele fascinante din Alpi.

4. „Doamna England” – Stacey Halls
Cartea din colecţia Babel reprezintă portretul extraordinar al unei căsnicii din epoca edwardiană, o poveste captivantă despre bărbaţi şi femei, putere şi control, curaj şi adevăr.

5. „Născut în afara legii” – Trevor Noah
Volumul din imprintul Orion cuprinde o serie de poveşti comice, dramatice şi profund emoţionante. Întâmplările din copilăria sud-africană ale lui Noah sunt spuse cu tot hazul şi inteligenţa caracteristice stilului său de stand-up.

6. „Frida Kahlo şi culorile dragostei” – Caroline Bernard
„O declaraţie de dragoste pentru artă, feminitate, libertate şi pentru curajul de a te bucura de fiecare zi – o carte extrem de delicată, dar şi plină de forţă.” Nina George
Romanul face parte din colecţia Damen Tango.

7. „Un strop de sânge” – Stephen King
O colecţie excelentă de patru povestiri scrise cu măiestrie de King, apărută în cadrul imprintului Armada. Cititorii au ocazia să descoperere versatilitatea autorului, prin prozele thriller, horror şi dark fantasy.

8. „Dispariţia” – Catherine Steadman
Un roman captivant apărut în imprintul Armada care vorbeşte despre viaţa din culisele de la Hollywood. Întreaga poveste se transformă într-un veritabil film noir, în care protagonista ne plimbă prin cele mai cunoscute locuri din LA.

9. „Iarna leilor” – Stefania Auci
Colecţia Babel aduce cititorilor o poveste grandioasă: continuarea bestsellerului internaţional „Leii Siciliei”. Romanul „Iarna leilor” de Stefania Auci vorbeşte despre ambiţii nemăsurate, splendoare şi regrete.

10. „Istoria lecturii” – Alberto Manuel
Apărută în imprintul Orion, „Istoria lecturii” îşi propune să provoace cititorul şi să-l integreze într-o lungă tradiţie a bibliofiliei. Manguel abordează cu măiestrie cititul ca seducţie, ca rebeliune şi ca obsesie, urmărind istoria bizară şi fascinantă a progresului cititorului de la tăbliţa de lut la pergament, de la codex la cărţile digitale.

Top 5 Editura Nemi

1. „Dar motan se joacă” – Cristina Andone, ilustraţii Emi Balint
Este prima carte de activităţi din seria „Dar motan” de Cristina Andone. O apariţie ideală pentru copii şi pentru vacanţă cu jocuri, ghicitori şi alte activităţi distractive şi educative.

2. „Tina şi primul ei solo” – Marilyn Singer, ilustraţii Alexandra Boiger
O poveste despre o balerină pasionată de dans şi eforturile ei pentru a deveni mai bună. O carte care poate inspira copiii să-şi urmărească pasiunile.

3. „Kipper” – Mick Inkpen
Kipper este un căţeluş simpatic, alături de care copiii învaţă despre loialitate şi prietenie.

4. „Dar motan călătoreşte” – Cristina Andone, ilustraţii Emi Balint
O poveste despre explorarea lumii înconjurătoare, alături de cel mai îndrăgit motan de librărie.

5. „Frumoasa albastră” – Capucine Mazille, ilustraţii Marguerite Tiberti
O carte cu ilustraţii superbe despre universul acvatic, cu explicaţii pe înţelesul copiilor.

sursa: news.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati