FOTO Care este stadiul investițiilor din județul Ilfov. Vicepreședinte CJI: Pe DJ 101 se lucrează intens

În județul Ilfov continuă investițiile pentru cetățeni, iar pe DJ 101 se lucrează intens, potrivit vicepreședintelui CJI Ștefan Rădulescu care, însoțit de directorul de la investiții Constantin Călinoiu, a verificat stadiul lucrărilor de la DJ101.

Proiectele de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere județene continuă și în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus.

“Lucrările sunt în grafic şi le mulţumesc locuitorilor din localitățile Balotești-Moara Vlăsiei-Gruiu-Grădiștea (sat Sitaru) pentru înţelegere şi răbdare! Orice astfel de investiţie presupune disconfort în trafic, însă, la sfârşit, vom avea încă un drum judeţean modern la standarde europene.

DJ 101 este o lucrare finanțată din fonduri europene, iar reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere a județului Ilfov, așa cum am mai spus în repetate rânduri, chiar reprezintă o prioritate pentru conducerea CJI”, a declarat Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJI.

Drumul Județean 101 face legătura între DN1 și autostrada A3, are 24,4 kilometri și va fi reabilitat și modernizat pe întreaga suprafață.

DJ101 va avea piste de biciclete, trotuare, un sistem de colectare a apelor pluviale, spații pentru stațiile de autobuz și parcări.

Costurile sunt de 78.822.144 lei – 49.533.513 lei sunt nerambursabili, prin Programul Regional pentru Infrastructura de Transport, iar restul sumei provine din fondurile Consiliului Județean Ilfov.

Constructorul s-a angajat să o finalizeze în 24 de luni. Până în prezent s-a executat aproximativ 15% din lucrare.

În acest moment se mai execută:
– lucrări de scurgerea apelor prin montarea de rigole carosabile prefabricate în localitatea Căciulați, Moara Vlasiei și Grădiștea (sat Sitaru)
– lucrări de refacere a părții carosabile în Balotești, Moara Vlăsiei, Căciulați și Grădiștea (sat Sitaru)
– lucrări de trotuare și piste de bicicliști în Căciulați

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati