Care este stadiul lucrărilor la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni. A început asamblarea, la sol, a tablierului metalic

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, marţi, noi imagini de pe şantierul pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni de pe Centura Capitalei. Potrivit acestuia, a început asamblarea, la sol, a tablierului metalic, relatează Adevărul.

”Şi la pasajul pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni a început asamblarea, la sol, a tablierului metalic. Au fost montate toate cele 45 de grinzi aferente celor patru rampe de urcare/coborâre, de-a lungul Centurii Bucureştiului”, a anunţat oficialul pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, constructorul a început montarea predalelor la rampa de urcare dinspre Berceni, dar şi montarea armăturii la rampa de urcare dinspre Glina.

”Continuă armarea, cofrarea şi turnarea antretoazelor la rampa de coborâre spre Glina”, mai precizează Ionel Scrioşteanu, adăugând că au fost asamblate la sol primele trei tronsoane din tablierul metalic şi continuă asamblarea celorlalte tronsoane.

”A început, totodată, decopertarea şi aşternerea straturilor suport pe drumurile colectoare aferente rampelor de urcare/coborâre dinspre Bucureşti şi Olteniţa şi continuă armarea, cofrarea şi turnarea ultimelor patru elevaţii dintre cele 41 necesare pasajului. De asemenea, continuă devierea utilităţilor şi realizarea canalizării pluviale aferente pasajului”, a mai continuat secretarul de stat.

Potrivit estimărilor secretarului de stat, acest pasaj va fi dat în trafic după cele de la Domneşti şi Berceni.

”Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.

Săptămâna trecută, secretarul de stat a publicat noi imagini de pe şantierul pasajului Berceni, precizând că au fost montate 8 tronsoane de tablier metalic, care au fost asamblate la sol.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati