Care sunt soluțiile bucureștenilor pentru un oraș mai frumos

A trecut o săptămână de la Street Delivery, timp în care organizatorii au notat soluțiile bucureștenilor pentru un oraș mai bun, mai prietenos cu locuitorii lui, mai pregătit pentru situații de criză.

Iată câteva dintre ele:

* Dâmbovița – un râu deschis oamenilor – bucureștenii și-au recuperat râul din canotci, waterboard-uri și alte mijloace de plutire, arătând că râul emblematic al Bucureștiului merită mai mult decât să fie doar privit cu sprânceana ridicată.

* Calcane colorate – anul acesta, pe lângă calcanul de pe Arthur Verona, și-au schimbat muralul încă alte 7 ziduri. ”Leopardul tăcerii”, ”Lumea avea oricum nevoie de o pauză”, ”Speranță pentru București”, ”Aer curat acum!” sunt doar patru dintre ele;

* Cinematografe între blocuri – blocurile gri ale Pantelimonului au devenit sâmbătă seară cinematograf în aer liber cu loje la balcon.

În weekendul 3-5 iulie a avut loc la București a 15-a ediție a evenimentului-manifest Street Delivery. Peste 40 de zone ale orașului au fost readuse la viață prin mici evenimente, momente, activări sau inițiative cetățenești care au activat în siguranță comunități obosite de izolare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati