Caricatura săptămânii: CONFLUENȚA DINTRE AUTORITATE ȘI CETĂȚEAN

…atunci când se napustește vremelnic asupra gustului, autoritatea își uită menirea de a sluji stomaculului cetățenesc. LifeStyle-ul cetățeanului s-a „rafinat”.  prin gustul amar lăsat de apetitul pentru cultură al autorității și golul din stomac provocat de scăldatul alesului în propriile excremente când e musai să realizeze ceva.

Așa se face că arareori când vrea să petreacă o bucurie-necăjită sau un necaz-bucuros cetățeanul sfidează autoritatea și pune de o 100% paranghelie   în compania celor care n-au nici o șansă să asculte o sifonie de „Schopenhauer” în cadrul Wiener Philharmoniker. Restul sau cei  care n-au avut parte de zile mai bune  vor aprofunda „Pesimismul Filosofic” al adevăratului Schopenhauer, rulat în Germania pe filosofie se știeee, rămânând să-și savureze Crăciunul o dată la 4-5  ani prin asomarea vechiului ales prin vot.

Mă pot obișnui cu gândul că așa stau lucrurile în ograda noastră, dar ca în Martie Douăzeci-21, n-a fost niciodată „să moară toți dușmanii mei” că nu-nțeleg…

Porcul „latră” la câine, câinele „grohăie” la măgar iar măgarul, despovărat de sarcini, a tocmit să-i lălăie papagalii niște triluri de ciocârlie…ca să-i lucească penajul multicolor prin hore.

O Idee:

 Cultura de consum macină, a mâncat o parte din lumea care trăia în biblioteci. Biblioteca era o manieră de evadare din real, nu erau ziare, televiziuni. Era coadă la brânză, la carne şi la biblioteci.„.

Mircea Dinescu

(„trăitorul” inventat de poetul,scriitorul și publicistul cu același nume)

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati