Caricatura săptămânii: PANDEMIA de PUTERE

0
35
PANDEMIA de PUTERE

Pacientul zero, inconștient de dimensiunea puterii lui ,la un moment dat se poziționează perpendicular pe centrul lumii rotunde și împarte puterea în două: mai puternici ca el pe care-i stimează respectiv mai slabi ca el pe care-i disconsideră.

Traseismul între cele două dimensiuni ale puterii îi crează în timp o stare de amețeală pacientului zero deoarece va avea în sfera celor mai puternici, oameni pe care-i disconsideră și trebuie să-i stimeze respectiv în sfera celor slabi, oameni pe care-i stimează și trebuie să-i disconsidere. Pandemia de putere se declanșază când răspâdacul are posibilitatea de arbitraj sau drept de vot.

În cazurile ușoare , imediat ce contactează puterea, pacienții iși pierd capacitatea de a mirosi oportunitățile momentului și bunul gust. Tratează puterea după ureche cu ce-au la-ndemână și fac tot posibilul să nu dea puterea la alții. Alterneză la putere cizmari, ingineri în mecanica lichidităților, geologi împietriți, marinari eșuați, jurnaliști mediocrii, doctoranzi fără frecvență, funcționari din instituții de forță sau foști milițieni de stat la Pian. Am fi avut o situație diferită dacă s-ar fi răspândit la putere unii asimptomatici care au intrat în contact cu câinii vagabozi din România Mare, cu oile merinos din Pipera sau porci de Teleorman din al căror șorici s-au înfruptat instituțiile statului de drept.

Cazurile care necesită izolare cu monitorizare la domiciliu, apar atunci când pacienții prezintă dificultăți în aspirații sociale. Punctăm aici puterea premiantului de a șterge cu buretele tot ce-au pus pe tablă corijenții clasei , puterea de a le dovedi proștilor că teoretic se poate rezolva orice problemă, puterea de-a le arăta carnetul de note cu 10 pe linie șmecherilor care i-au dat numărul 1 și i-au spus: -Tu stai în poartă că nu dăm tare !

Cazurile grave sunt evidente la pacienții cu comorbidități „matereale”, care necesită conectare la aparate de urmărire și control, apoi procese îndelungate de recuperare. Aceștia n-au avut „ghinion”, au deja posibilități și averi desprinse din cele mai frumoase vise ale amărăștenilor și sunt frecvent victime închipuite ale unei conspirații mondiale. Imediat ce sunt conectați la aparate și butoane impun in jurul lor o recunoaștere a evidenței că sunt „dăștepți„…

PANDEMIA de PUTEREO carte:

Tănase Scatiu autor Duiliu zamfirescu

O Idee:

Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și din această funcție


Liviu Dragnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.