Caricatura săptămânii: STARE DE CELERITATE

Ai o familie numeroasă și mulți prieteni pe care nu i-ai văzut și nu știi când o să-i mai vezi, ai rămas mască în piaţă cu privirea fixată pe taraba goală unde ar fi trebuit să  stea sortați cartofii de Covasna, de câte ori deschizi televizorul dai peste  Preşedintele României Normale luând la cunoștință despre noi recorduri, starea psihică mizerabilă în care te adâncești nu o poţi trata printr-o ieşire la un spectacol sau la un restaurant, ești informat cu privire la noile măsuri anti-răspândire COVID-19 și nu ești sigur dacă vei vota în siguranță pe 6 decembrie 2020, te uiți în sus ca oaia poate apare cineva cu soluții să te salveze, nu intra în panică, eşti în stare de celeritate…

În starea care ne aflăm nu ne ajută cu nimic măsurile luate pe genunchi în scop electoral de „națiuni puternice și unite” dar avem tot timpul din lume să căutăm rezolvări în noi înșine.  Iată câteva sugestii:

Caută să nu fii pozitiv. Obișnuiești să dai jos masca, să respiri aer curat în locuri unde te simți în siguranță și nu te vede nimeni: la birou, o scară de bloc, un lift, o cabină de votare, o șuetă cu apropiații sau un autobuz aglomerat. Două săptămâni mai încolo te anunță D.S.P.-ul că ești pozitiv…

          Caută să nu fii deștept. Ai observat imediat că „Oculta Sorosistă a lui Bil Gei” nu dă „pe goarnă” soluții și tace ca „scroafa în păpușoi”. E bine să nu spui la nimeni, poate după principiul „prost să fii noroc să ai” te vei afla printre cei 10 milioane de microcipați la vaccinarea din primăvară a 16 milioane de „trăitori”.

          Caută să nu fii mulțumit. Ai un post de birou, computer, scaun, 4mp, espresor, secretară, mașină de serviciu, entry card, program „decalat”  cu începere de la ora 9:00 cu posibilitatea de a pleca după orele 21:00 pentru evitarea aglomerației, mască, săpun, imprimantă, dezinfectant tot ce trebuie.

Dacă lucrezi de acasă sau te apuci de agricultură ești la fel de mulțumit?

STARE DE CELERITATE       

O carte:

Douăsprezece scaune autori Ilf și Petrov

 

O Idee:

        „Totdeauna să faci bine semenilor. Asta va aduce mulțumire câtorva și-i va ului pe toți ceilalți”  de Mark Twain

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati