„Carmen”, „Tosca” și „Lacul lebedelor”, săptămâna viitoare pe scena ONB

Opera Națională București propune publicului spectator în săptămâna 22-28 mai 2023 două spectacole de operă „Carmen” de Georges Bizet și „Tosca” de Giacomo Puccini, dar și două reprezentații ale spectacolului de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. 

Joi, 25 mai, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de operă „Carmen” de Georges Bizet. Povestea fascinantă a lui Carmen, o cântăreață cu un spirit liber, care fură inima unui ofițer francez, a captivat publicul din întreaga lume. Muzica uimitoare compusă de Georges Bizet și interpretările fără egal ale artiștilor reușesc la fiecare reprezentație să transmită o atmosferă emoționantă. 

Vineri, 26 mai, ora 18:30, vă propunem spectacolul de operă „Tosca” de Giacomo Puccini. O dramă a unei mari iubiri – cea dintre o divă a muzicii de operă, Floria Tosca, și un tânăr pictor talentat, Cavaradossi – cu realități istorice, cu acțiuni încărcate de sadism, cu sentimente extrem de puternice precum gelozia, ura, teama, toate vă așteaptă pe scena Operei Naționale București în opera lui Puccini. 

Sâmbătă, 27 mai, și duminică, 29 mai, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Descoperă magia și eleganța pură a celebrei capodopere a baletului clasic în care poezia mișcării se împletește cu muzica și emoțiile se revarsă în sufletele spectatorilor. Titlul spectacolului provine din povestea tragică a prințesei Odette, transformată în lebădă de către vrajitorul malefic Von Rothbart. Într-un decor impresionant, pe marile scene ale lumii, dansatorii talentați și grațioși se contopesc într-o poveste ce îmbină dragostea, trădarea și lupta între bine și rău. În centrul acestei capodopere se află povestea de iubire imposibilă dintre Prințul Siegfried și Odette, prințesa lebădă. Prințul se îndrăgostește de Odette, dar este înșelat de Von Rothbart, care aduce în scenă Odile, o dublură diabolică a prințesei, care îl seduce pe acesta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati