„Carmina Burana” şi „Lacul lebedelor”, transmise online de către Opera Naţională Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti va transmite online în săptămâna 22 – 28 martie două titluri celebre din repertoriul universal şi vă invită să ne bucurăm împreună de emoţia coregrafiilor de balet şi a interpretărilor vocal simfonice de excepţie.

Joi, 25 martie, începând cu ora 19:00, prima scenă lirică a ţării transmite online cantata scenică „Carmina Burana” de Carl Orff. Reprezentaţia spectacolului a fost înregistrată în 17 februarie 2021. Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până sâmbătă, 28 martie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de joi, 25 martie, ora 19:00.

„Carmina Burana” este o cantată scenică profană în care elementul reprezentativ îl reprezintă corul. Sursa de inspiraţie a acestei creaţii o constituie cântecele şi poeziile din latina veche, germana Evului Mediu şi franceza aceleiaşi perioade, dintr-un manuscris din secolul XIII, păstrate în mănăstiri benedictine şi editate de către J. A. Schmeller.

Vineri, 26 martie, începând cu ora 19:00, Opera Naţională Bucureşti transmite online spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Reprezentaţia spectacolului a fost înregistrată în 17 noiembrie 2016. Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro până duminică, 29 martie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de vineri, 26 martie, ora 19:00.

Muzica baletului a fost admirată de toată lumea încă de la prima reprezentaţie. Contemporanii lui Ceaikovski au fost uimiţi de caracterul ei nou şi de aspectul ei simfonic. Mai târziu, Ceaikovski avea să spună: „Baletul este şi el o simfonie”. Curând, compoziţia avea să devină cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor. Legenda despre prinţese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, rămâne şi în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterităţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati