Carte de nutriție lansată de o clinică din București, în sprijinul celor care doresc să își îmbunătățească sănătatea

0
402
Pixabay

În România, 6 din 10 adulţi au probleme cu greutatea, iar prevalența obezității este în creștere la nivel global. În acest context, clinica Smart Nutrition din București a lansat cartea de nutriție „Stil de viață sănătos, zi de zi”, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să își îmbunătățească sănătatea și să atingă greutatea optimă.

Cartea reprezintă un ghid practic pentru adoptarea unui stil de viață echilibrat, pornind de la identificarea și schimbarea obiceiurilor alimentare incorecte.

Cartea „Stil de viață sănătos, zi de zi” a fost dezvoltată de specialiști ai echipei Smart Nutrition – Anca Nicoiu-Șuteu, psihoterapeut și Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice.

Aici cititorii vor descoperi mituri nutriționale explicate, vor înțelege conexiunea dintre alimentație și starea emoțională, vor învăța cum să diferențieze între mâncatul emoțional și cel conștient, vor găsi idei pentru gustări sănătoase și multe alte principii care îi vor ajuta să facă alegeri alimentare inteligente și să rupă cercul vicios al fluctuațiilor de greutate.

Ghidul poate fi parcurs atât independent, cât și însoțit de consultanța specialiștilor de la clinică.

Pe lângă noțiunile despre nutriție, cartea funcționează ca un ghid nutrițional și terapeutic, oferind suportul necesar în procesul de însușire a unor noi obiceiuri alimentare.

Acesta este structurat pe durata unui an, perioadă în care utilizatorii pot completa îl el informații despre conținutul meselor, starea emoțională și alimentele consumate în exces.

Astfel, ghidul oferă instrumentele necesare pentru a identifica emoțiile și situațiile care duc la mâncatul emoțional, a dezvolta auto-disciplina prin stabilirea meselor și a unor obiceiuri alimentare și a găsi un echilibru între reguli și permisiuni.

Cititorii vor înțelege mai bine propriul stil alimentar, vor identifica obiceiurile nesănătoase și își vor dezvolta abilitățile necesare menținerii unui stil de viață sănătos pe termen lung.

„Motivația de a scrie această carte a apărut în urma interacțiunii cu pacienții clinicii, observând obiceiurile și greșelile lor în ceea ce privește alimentația. Cartea „Stil de viață sănătos, zi de zi” prezintă într-un mod structurat noțuni esențiale despre nutriție și practicile dezvoltate și perfecționate de specialiștii noștri, cu rolul de a sprijini pacienții în procesul de transformare a dietei și stilului de viață. Am dorit ca această carte să fie un ghid accesibil pentru publicul larg, oferind suportul necesar celor care doresc să-și schimbe obiceiurile alimentare care conduc la probleme de greutate și să fie mai sănătoși. Totodată, acest material poate fi o bază în educația nutrițională și poate contribui la combaterea problemelor legate de obezitate, una dintre cele mai mari provocări ale societății moderne”, a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.

6 din 10 adulţi au probleme cu greutatea în România

În România, 6 din 10 adulţi au probleme cu greutatea, potrivit Studiului Naţional privind Prevalența Diabetului, a Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR). Rata obezității este în creștere atât în România, cât și la nivel global.

De asemenea, posesorii cărții se pot înscrie, opțional, în comunitatea Smart Nutrition, unde vor beneficia de acces la grupul de suport, la programe special concepute, precum și la ședințe individuale de psihoterapie și nutriție cu autorii cărții, în cadrul programelor de intervenție terapeutică și nutrițională. Înscrierea în comunitatea Smart Nutrition se realizează folosind codul unic de înregistrare al jurnalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.