Cartierele din București unde au scăzut prețurile la apartamentele cu două camere

În câteva cartiere din București prețul mediu cerut de proprietarii de apartamente cu două camere a scăzut chiar și cu 17% în ultimul an, însă în cea mai mare parte din zone prețurile au continuat să crească, scrie economica.net.

În opt zone din cele 20 analizate, prețurile pentru apartamentele de două camere au scăzut în iunie 2022 față de aceeași lună din 2021, arată datele Anunțul.ro.

Cea mai mare scădere de preț s-a observat în zona 1 Mai – Domenii, de 17%. În iunie 2022, prețul mediu cerut pentru un apartament de două camere a fost de 80.700 de euro.

Alte zone unde s-au înregistrat săderi de preț semnificative sunt: Bucureștii Noi – Dămăroaia (-16,5%), Universitate-Kogălniceanu (-11,6%), 13 Septembrie (-10%) și Victoriei – Romană (-9%).

Creșteri de preț la apartamente

Ultimul an a venit cu creșteri de preț în zone precum Colentina -Obor, Rahova – Sebastian, Drumull Taberei – Ghencea, Tineretului – Timpuri Noi.

Zona cu cele mai ieftine apartamente de două camere a fost în iunie 2022 Grivița – Gara de Nord, cu un preț mediu cerut de sub 64.000 de euro. În cartierele Berceni – Giurgiului, Drumul Taberei – Ghencea și Rahova – Sebastian, prețurile cerute de proprietari sunt sub 70.000 de euro.

La polul opus, cele mai scumpe apartamente cu două camere se regăsesc în zona Alba Iulia – Decebal – Muncii, cu o medie ce trece de 120.000 de euro.

Singurul cartier unde prețurile au stat pe loc în ultimul an a fost Moșilor – Dacia, acolo unde proprietarii au cerut în iunie 2022 în medie 93.000 de euro pentru un apartament cu două camere.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati