Cartierul Dorobanți vede asfaltul după aproape 15 ani de zero asfaltări. Armand: “Obiectivul meu îl constituie dezvoltarea Sectorului 1 prin investiții publice masive”

0
308
Foto; Facebook / Primaria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 începe modernizarea străzilor secundare din Cartierul Dorobanţi, după aproape 15 ani de când utilajele de asfaltare ale administraţiei locale a Sectorului 1 au intrat ultima oară în această zonă, potrivit unui comunicat de presă.

Prima arteră din Cartierul Dorobanţi care va fi reabilitată este strada Hristache Pitarul.

În această zonă mai sunt multe artere unde asfaltul este într-o stare avansată de degradare, dar deocamdată aceasta este singura care a trecut de votul Consiliului Local Sector 1 pentru a intra în programul de investiţii.

Administrația locală susține că, în prezent, se implementează cel mai amplu program de reabilitare a străzilor din istoria recentă a Sectorului 1, dar cea mai mare parte a acestui program este blocată de majoritatea din Consiliul Local Sector 1.

Pentru aproximativ 30 de străzi au refuzat, în repetate rânduri, să dezbată şi să aprobe intrarea lor în reabilitare. Unele dintre străzile cărora le-au refuzat modernizarea sunt situate chiar în cartierul Dorobanţi: Teodor Iliescu, Iuliu Tetrat, Intrarea Grigore Alexandrescu, Albac şi Dionisie Fotino.

„Ce vedeţi în imagini este strada Hristache Pitarul, o arteră din Cartierul Dorobanţi. Din păcate, aşa arată multe artere secundare din acest cartier din Sectorul 1: pline de gropi şi cu asfaltul într-o stare avansată de degradare.

Aceasta este moştenirea pe care ne-au lăsat-o fostele administraţii după mai bine de 10 ani de aproape zero asfaltări în Sectorul 1. Pentru locuitorii de pe strada Hristache Pitarul am o veste bună: firmele contractate de Primăria Sectorului 1 au demarat în această săptămână lucrările de reabilitare şi modernizare”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

”Avem în proiectare peste 300 de străzi pe care dorim să intervenim urgent pentru a le asfalta sau moderniza”

În prezent Primăria Sectorului 1 are şantiere deschise în diverse stadii de execuţie, în peste 20 de locaţii şi este în fază avansată de finalizare cu asfaltarea şi modernizarea a 9 artere: Berca, Biborţeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Heliului, Simeria, Trifeşti, Văliug şi Zeletin.

„Pentru că principalul obiectiv al meu şi al echipei mele îl constituie renaşterea şi dezvoltarea Sectorului 1 prin investiţii publice masive, avem în proiectare peste 300 de străzi pe care dorim să intervenim urgent pentru a le asfalta sau moderniza”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.