Casa de Pensii caută oameni pe care să-i plătească cu 4.000 de lei, ca să evalueze dosarele de pensii

0
317
Pixabay

Casele Teritoriale de Pensii vor să angajeze circa 1.000 de persoane care să se ocupe de evaluarea dosarelor de pensii şi pe care să le plătească cu puţin peste 4.000 de lei lunar.

Anunţul Guvernului se regăseşte în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar cei cu studii superioare vor fi plătiţi cu aproape 4.100 de lei lunar, în timp ce persoanele cu studii medii – cu circa 2.700 de lei net lunar, potrivit economica.net.

Persoanele cu studii medii, plătite cu 2.700 de lei net lunar

De asemenea, Casele Teritoriale de Pensii vor angaja şi 800 de absolvenți de studii superioare care vor interpreta legislaţia de pensii, o vor transpune în perioade de stagiu şi trebuie să poată învăţa rapid să lucreze cu programele și softul Casei de Pensii.

Totodată, Casele de Pensii mai caută şi 200 de oameni cu studii medii care să fie responsabili de activităţile conexe evaluării pensiilor, precum arhivare, copiere, înregistrare, clasare, întocmirea corespondenţei.

Oamenii care vor fi recrutaţi pe cele 1.000 posturi vor fi angajaţi pe o perioadă de maximum 18 luni şi vor fi plătiţi în baza legii.

Guvernul estimează că angajarea celor 1.000 de oameni va costa peste 86 de milioane de lei, după cum reiese din PNRR.

Evaluarea dosarelor de pensie a început în februarie 2021 şi se referă la veniturie brute realizate până la 1 aprilie 2001, pentru care s-au calculat contribuții de asigurări sociale.

La noi, nu există o bază de date unitare pentru cele cinci milioane de dosare de pensie aflate în plată. Doar un milion de dosare sunt digitale, dar incomplete, iar celelalte patru milioane de dosare sunt fie în arhive fizice, fie în baze de date depăşite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.