Casa Verde Fotovoltaice ia din nou startul pe 6 noiembrie 2019. Tot ce trebuie să știi!

Casa Verde Fotovoltaice, program derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), va fi reluat odată cu 6 noiembrie 2019, de la ora 10:00, moment în care instalatorii validați vor putea să continue înscrierea persoanelor fizice interesate de instalarea și utilizarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Finanțarea se acordă in procent de până la 90%, banii de la Stat fiind nerambursabili, scrie wall-street.ro.

Care sunt pașii pentru obținerea celor 20.000 lei pentru panouri fotovoltaice

Înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice reincep, așadar, miercuri 6 noiembrie 2019. Persoanele fizice interesate de instalarea și utilizarea de panouri fotovoltaice vor trebuie să contacteze pe unul dintre instalatorii validați de AFM și cărora să le ofere următoarele documente:

– actul de identitate al solicitantului;

– extras de carte funciară din care să rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului construcție pe care se va implementa proiectul;

– certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului, de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor Publice;

– certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului, de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul.

Cererea de finanțare (anexa nr. 3 la ghidul de finanțare AFM), va fi completată de către instalatorul validat. De menționat că imobilele care sunt sedii de firmă nu sunt eligible în program și toate documentele trebuie solicitate în original.

Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, potrivit unui unui contract de finanțare semnat între ministrul Dezvoltarii, Daniel Suciu, și președintele AFM, Cornel Brezuica, pe 26 august anul curent. O pondere de 536 de milioane de lei, din suma totală, vine prin Programul Operaţional Regional (POR) și restul de 120 de milioane de lei, de la AFM. Cei 656 de milioane de lei vor reprezenta finanțări pentru 33.000 de prosumatori (producatori de energie), iar fiecare persoana fizică poate beneficia de un sistem fotovoltaic in valoare de cel mult 20.000 lei.

Inițial, programul Casa Verde Fotovoltaice 2019 a luat startul pe 9 septembrie, însă AFM a fost nevoită să sisteze înscrierile chiar în ziua următoare, în vederea efectuarii unei analize a modului de funcționare a acestui proces. Conform declarațiilor AFM, un numar de 13.271 de cereri de finanțare prin Casa Verde Fotovoltaice fuseseră înscrise deja în aplicația informatică, la momentul deciziei de oprire a înscrierilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati