Cât bacșiș au lăsat românii la restaurant de la începutul anului

Românii au lăsat milioane de lei bacșiș la restaurante din momentul în care a intrat în vigoare legea impozitării acestuia, respectiv de la începutul anului.

Din luna ianuarie a acestui an, bacșișul oferit de clienți la restaurant a început să fie trecut pe nota de plată și pe bonul fiscal. Acesta se impozitează cu 10%. Doar în primele două luni de la aplicarea acestei măsuri, datele arată că bacșișul fiscalizat s-a ridicat la peste 11 milioane de lei.

Ministerul Finanțelor a transmis că impozitul declarat la plată de industria HoReCa, în urma măsurii de fiscalizare a bacșișului, se ridică la 1.173.277 lei, în perioada cuprinsă între 1 ianuarie și 25 februarie 2023.

„Din datele furnizate de Centrul Național de Informații Financiare, obligațiile fiscale declarate până la data de 25 februarie prin formularul D100 ”Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”, reprezentând impozitul din alte venituri obținute de către contribuabilii care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN 5610 “Restaurante” și 5630 “Baruri și alte activități de servire a băuturilor” au fost în valoare totală de 1.173.277 lei”, transmite Ministerului Finanțelor.

Legea care reglementează bacșișul arată că nivelul oferit de client va fi cuprins între 0% şi 15% din valoarea consumației. Acesta va putea fi plătit pe card și va fi impozitat, potrivit economedia.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati