Cât câștigă un polițist încadrat din sursă externă. Sunt mii de posturi scoase la concurs

Instituțiile publice au început să publice ultimele anunțuri de angajare, înainte să intre în vigoare înghețarea angajărilor în sistemul public.

Poliția română a anunțat că peste 2.000 de posturi au fost scoase la concurs din sursă externă în cadrul instituției.

Primele locuri au fost anunțate pentru Poliția de Frontieră.

La nivelul Poliţiei de Frontieră Române, atât pentru aparatul central cât şi pentru unităţile subordonate, s-au scos la concurs un număr de 500 locuri prin încadrare din sursă externă, potrivit Sindicatului Sidepol.

Structurile centrale și teritoriale au postat pe paginile de internet cele 2187 de locuri scoase la concurs pentru încadrare directă din sursă externă, atât pentru agenți, cât și pentru ofițeri, au transmis reprezentanții sindicatului de poliție.

În aproape toată țara au fost postate anunțuri de angajare.

Toate posturile scoase la concurs, pe județe, sunt disponibile aici.

Un polițist angajat din sursă externă câștigă aproximativ 3.500-4.000 de lei, cu tot cu sporuri.

Deficit de personal

Oamenii legii susțin că doar cei care vor un post prin sursă externă se mai pot angaja în MAI până când OUG adoptată de guvern începe să-și facă efectele.

„Tot cu titlu de excepție sunt și posibilele încadrări din sursă externă a căror proceduri vor fi inițiate până la 1 iulie. Numărul acestor posturi va fi în jurul a 2.000, aspectele finale legate de specializări și unități beneficiare fiind în curs de analiză la nivelul I.G.P.R. Urmând să vă informăm în cel mai scurt timp despre numărul total alocat pentru încadrare și specializările aferente.

Deși de bun augur acest încadrări, probabil că acestea vor merge în direcția cea ”bună”, adică cât mai departe de segmentul stradal. Acolo unde și un polițist sau polițist de frontieră lipsă se simte, existând formațiuni și structuri de poliție care deși au scheme prevăzute de aproximativ 30-35 de funcții, sunt încadrate doar 20-25, iar din acelea 2-3 sunt delegați/detașați, 5-6 sunt în concedii de creștere copil, iar greul muncii cade pe veșnicii tălpași care, din cauza unei instituții surde și oarbe la principalele probleme, sunt nevoiți să execute misiuni și sarcini pentru alți 3-4 colegi care lipsesc din sistem”, mai transmis reprezentanții Sindicatului Sidepol.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati