Cât costă chiria pentru un apartament cu 2 camere în Bucureşti

0
352
Athénée Palace - Apartament

Chiriile solicitate pentru apartamentele din cele mai mari șase orașe ale țării au continuat să se majoreze în luna septembrie. Un avans semnificativ s-a înregistrat în Capitală, prețurile ajungându-le din urmă pe cele din Cluj-Napoca, oraș considerat până acum cel mai scump, potrivit observatornews.ro.

Potrivit analizei făcute de Imobiliare.ro, de la începutul lui 2023 și până la mijlocul lunii septembrie, cele mai importante majorări ale prețurilor au putut fi observate în cazul proprietăților din Constanța. La polul opus s-a aflat orașul Timișoara, care se menține cel mai accesibil pentru chiriași.

„Chiriile continuă să crească și este probabil ca acest trend să continue și în lunile următoare. Oferta disponibilă pe segmentul chiriilor este la un nivel scăzut, iar cererea continuă să fie ridicată. Dincolo de sezonalitate, cererea pe piața chiriilor este alimentată de scăderea tranzacțiilor pe piața vânzărilor de locuințe”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Cum arată preţurile chiriilor la locuinţele aflate în Bucureşti

Garsonierele din Capitală se închiriază, luna aceasta, cu o sumă medie de 320 euro/lună. Bugetul pe care trebuie să-l aloce un chiriaș a crescut, astfel, cu 10 euro față de august. De la începutul lui 2023 și până la mijlocul lunii septembrie, proprietarii au scumpit chiriile garsonierelor cu 11%.

Apartamentele cu 2 camere, care sunt și cele mai numeroase în oferta locală, au ajuns să se închirieze cu 500 euro/lună, după ce la sfârșitul verii pentru o astfel de locuință un chiriaș trebuia să scoată din buzunar 480 euro/lună. În total, de la începutul anului chiriile au crescut cu 14% în cazul acestui tip de locuință.

La apartamentele cu 3 camere chiria medie se menține în jurul valorii de 650 euro/lună, preț similar cu cel practicat și în Cluj-Napoca. De-a lungul anului, chiriașii au ajuns să plătească cu 12% mai mult pentru a se muta într-o astfel de locuință.

Cea mai mare cerere s-a înregistrat, în septembrie, în cazul locuințelor situate în zonele Militari, Drumul Taberei și Lujerului.

Cluj-Napoca, cel mai scump oraș pentru cei care își doresc să închirieze o garsonieră

Cluj-Napoca este, în momentul de față, cel mai scump oraș din țară pentru cei care își doresc să închirieze o garsonieră. Chiria medie practicată pe plan local este de 330 euro/lună. Pe parcursul lui 2023, chiriile solicitate pentru garsonierele din Cluj-Napoca s-au majorat cu 12%.

Pentru un apartament cu 2 camere chiriașii trebuie să își aloce, în medie, un buget de 500 euro/lună, la egalitate cu cel necesar bucureștenilor. În cazul acestui tip de locuințe, proprietarii au scumpit chiriile cu aproape 16% de la începutul anului și până la mijlocul lunii în curs.

Un avans important s-a putut sesiza, de la o lună la alta, în cazul apartamentelor cu 3 camere. Dacă în august o astfel de locuință putea fi închiriată cu 600 euro, în prezent chiria a ajuns la 650 euro/lună. De menționat este și faptul că, pe parcursul lui 2023, chiriile apartamentelor cu 3 camere au crescut tot cu aproape 16%.

Cele mai căutate locuințe au fost, în septembrie, cele situate în imobilele aflate în zona Mărăști. Acestea au fost urmate de proprietățile din zonele Gheorgheni și Zorilor, cunoscute ca fiind preferate de studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.