Cât costă golirea unui coş de gunoi în București. Nicușor Dan: 4 lei. Să îl goleşti într-un sac

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a plâns de faptul că bugetul moștenit de la fosta administrație a fost secătuit din cauza unor cheltuieli exagerate pentru cele mai banale intervenții. Un exemplu oferit a fost înlocuirea unei sipci rupte dintr-o bancă, evaluată la 400 de lei.

Exemplul ales de edil a vizat Compania Municipală de Parcuri, cea care a primit prin delegare de la Administrația Lacurilor, Parcurilor și Agrement, lucrările din partcuri. În același timp, Nicușor Dan a promis că bucureștenii vor vedea în activitatea viitoare o corectare a tarifelor.

„O să vă dau nişte exemple de preţuri: cosire mecanică a gazonului – un leu pe metrul pătrat, când preţul pieţei este 23 de bani pe metrul pătrat, de patru ori mai mult.
Cât costă să demontezi şi să montezi o şipcă ruptă dintr-o bancă? 200 de lei să o demontezi, 200 de lei să o montezi. Cât costă să goleşti un coş de gunoi? 4 lei. Să îl goleşti într-un sac şi să îl pui la loc. Lucrurile acestea nu puteau şi nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod şi o să vedeţi în activitatea viitoare o corectare a tarifelor şi, bineînţeles, o să mă ţin de promisiunea de închidere a companiilor şi de a merge către piaţă şi preţuri corecte”, a spus Nicușor Dan.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati