Cât costă în prezent cel mai accesibil automobil Tesla în România

Românii au adoptat destul de repede mașinile electrice, iar Tesla se numără printre mărcile preferate ale clienților din țara noastră. Anul trecut producătorul american a inaugurat configuratorul pentru piața autohtonă și site-ul în limba română.

Acum pot fi comandate toate cele patru modele din portofoliul Tesla: Model S, Model 3, Model X și Model Y. Astfel, poți să accesezi, să configurezi și chiar să plătești modelul dorit direct pe site-ul oficial. Prețurile, evident, sunt adaptate pieței românești, indiferent dacă plătești „cash” sau prin leasing.

Dacă ești fan al mărcii de peste Ocean și dorești să-ți cumperi unul dintre modele îți vom spune, pas cu pas, ce trebuie să faci.

Cât costă cel mai accesibil model Tesla?

Cel mai accesibil automobil din oferta Tesla este Model 3. Mașina este oferită clienților români în trei variante și trei autonomii diferite. Este vorba despre Standard Range Plus, care are tracțiune spate, Long Range și Performance, ambele cu tracțiune integrală.

Motorul electric cu care este echipat vehiculul generează echivalentul a 258 CP. Acesta este alimentat de o baterie cu o capacitate de 78 kWh, care oferă o autonomie de 491 de kilometri. În aceste condiții Model 3 se laudă cu o accelerație de la 0 la 100 km/h de 6,1 secunde și cu o viteză de top de 225 km/h.

Tesla Model 3 poate fi echipat cu sistemul avansat de asistență pentru șofer Autopilot, care costă 3.800 de euro. Acesta este clasificat ca fiind un sistem automat de nivel 2 pentru a putea fi utilizat doar de către conducătorii auto cu atenție distributivă, care își țin însă mâinile pe volan.

Opțional, clienții pot alege pachetul „Full Self-Driving”. Acesta este oferit ca opțiune pentru funcții suplimentare precum schimbarea automată a benzii de deplasare, navigație cu Autopilot și „Summon”.

Aceasta din urmă este proiectată pentru a permite proprietarului să deplaseze Model 3 până la locația dorită utilizând GPS-ul de pe telefon ca destinație țintă. Funcția inteligentă funcționează prin aplicația mobilă Tesla când telefonul se află pe o rază de aproximativ 6 metri de vehiculul Model 3.

Tesla Model 3 are un preț de pornire de 45.970 de euro. Practic, modelul este în acest moment cu 2.980 de euro mai scumpă comparativ cu luna mai 2021, atunci când a fost lansată pe piața românească. Mașina va ajunge la clienții care o comandă acum începând cu luna mai 2022.

Dacă este achiziționat prin Programul Rabla Plus, prețul automobilului american scade până la 38.537 de euro.

sursa: promotor.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati