Cât costă în realitate casele vândute în Italia pe doar un euro

Casele vândute cu un euro în satul Mussomeli din Sicilia şi multe alte sate sau orăşele uimitoare din Italia ar putea părea un vis împlinit. Totuşi, în mod surprinzător, prea puţini italieni sunt interesaţi de această ofertă, relatează BBC. 

Totuși, adevărul este că aceste case costă mult mai mult de un euro. Începând cu taxele de cumpărare, prețul crește rapid.

„Un străin care vrea să cumpere o casă în Italia plătește circa 4000 de euro pentru taxe notariale și agenția imobiliară”, spune Valeria Sorce, agent imobiliar.

Mai mult, unele case sunt într-o stare deplorabilă, iar cumpărătorii sunt obligați să le renoveze în cel mult 3 ani. Costul reparațiilor poate fi între 20.000 și 80.000 de euro, în funcție de starea imobilului. Uneori e nevoie să fie refăcut tot, începând cu pereții exteriori.

„A fost dintotdeauna visul meu să mă mut în Italia. Când am auzit de oferta caselor cu un euro, m-am gândit că este şansa mea să trăiesc în Italia. Se scurgea apă prin acoperiş, erau crăpături în pereţi. Dacă nu era vândută cu un euro, ar fi fost doar o altă casă din Mussomeli care stă să se prăbuşească”, spune Danny McCubbin, un bărbat care a profitat de ofertă şi a cumpărat casa cu un euro, notează Digi24.

„Trebuie să fii realist şi să ştii în ce te bagi”

Peste 20 de localităţi din Italia vând case la acest preţ, dar puţini italieni sunt interesaţi de ofertă. „Trebuie să fii realist şi să ştii în ce te bagi”, spune McCubbin.

Bauer spune că a vrut şi ea să cumpere o casă cu un euro, dar a renunţat. A găsit o casă de vânzare cu 7.000 de euro, de la un localnic, care avea şi ea nevoie de reparaţii, dar era într-o stare mult mai bună decât cele vândute de primărie.

La fel ca Bauer, italienii preferă să cumpere de la proprietari privaţi, pentru a evita să plătească renovări costisitoare şi termenul limită de 3 ani. Mai mult, ei sunt la curent cu preţurile din zonele globale.

Nu toate oraşele din proiect au avut la fel de mult succes ca Mussomeli. În orăşeul Carrega Ligure din nord, autorităţilor locale le-a fost greu să-i găsească pe proprietarii caselor abandonate şi să-i convingă să le cedeze. Aşa că nu au reuşit să vândă nici măcar o casă cu un euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati