Cât costă o Tesla Model 3 în România după acordarea reducerilor Rabla 2022

Tendința globală de electromobilitate a cuprins și România, iar Tesla se numără printre mărcile preferate în rândul clienților români. Cererea pentru vehiculele cu emisii zero este în continuă creștere pe piața locală, iar brandul american stă bine în ceea ce privește vânzările. Unul dintre cele mai bine vândute automobile Tesla este Model 3, iar noi îți vom spune cât costă dacă este achiziționat prin programul RABLA 2022, potrivit promotor.ro.

Cel mai accesibil model Tesla costă 50.990 de euro

Clienții pot accesa platforma dedicată pieței din România pentru a-și configura modelul preferat. Mai mult, aceștia pot achita modelul dorit direct pe site-ul oficial. Prețurile sunt adaptate pieței din țara noastră, indiferent dacă mașinile sunt cumpărate cu bani „cash” sau prin leasing.

Cel mai accesibil autovehicul din portofoliul Tesla este Model 3. Acesta este oferit în trei versiuni. Este vorba despre Standard (tracțiune spate), Long Range și Performance (ambele cu tracțiune integrală).

Varianta standard Tesla Model 3 are un preț de catalog de 50.990 de euro. Suma este echivalentul a 252.555 de lei la cursul zilei. Rata de schimb valutar este de 4,953 lei pentru 1 euro (n.n. – curs valabil în ziua redactării acestui articol).

Ca să comanzi mașina va trebui să achiți online 1.200 lei, care reprezintă taxă nerambursabilă de plasare a comenzii. Data estimată de livrare depinde de model și de configurație. În acest caz, data de livrare este estimată pentru luna februarie 2023.

Toate modelele Tesla, deci și Model 3, sunt eligibile pentru un ecotichet în valoare de 51.000 de lei la casarea unui autovehicul uzat. Valoarea tichetului va fi de 54.000 de lei în cazul casării a două autovehicule vechi. Acesta va putea fi majorat cu 1.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani casat.

Astfel, dacă achiziționezi un Tesla Model 3 prin programul RABLA 2022, prețul mașinii va scădea până la 201.555 de lei, adică aproximativ 40.694 de euro. Dacă deții două ecotichete Rabla, prețul final al mașinii va fi de 198.555 de lei, echivalentul a circa 40.088 de euro la cursul amintit anterior.

Dacă vei opta pentru toate „opționalele”, prețul final al lui Tesla Model 3 va fi de 63.590 de euro, adică aproximativ 314.960 de lei). Automobilul va putea fi livrat în acest caz în luna august a acestui an.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati