Cât timp pierde zilnic un șofer pe Centura Capitalei ca să ajungă la serviciu

Camioanele și autoturismele stau zilnic în coloane kilometri ce pe centura Capitalei. Se merge bară la bară, cu viteza melcului. Un șofer din București a arătat cât timp pierde în fiecare zi ca să ajungă la serviciu, potrivit digi24.ro.

George Ene este inginer în construcții și în fiecare zi trebuie să parcurgă același traseu. Din București până în Domnești.

George Ene: „De cele mai multe ori îmi iau măsuri de siguranță. Plec întotdeauna mai devreme, dar nu întotdeauna calculul de acasă se potrivește și cu cel de pe traseu. Sun foarte multe blocaje, pierd undeva la o oră, o oră și un sfert”.

Pe lângă aglomerație, George se lovește și de gropile din șosea.

Cu toate că este o mașină destul de rezistentă, la o anumită perioadă trebuie să îi fac o verificare, să îi fac reparații, spune el.

George este doar unul dintre șoferii care se lovesc de aceeași problemă zi de zi.

Șofer: O jumătate de oră pentru 3 km.

Reporter: Cum vi se pare traficul de aici de pe centură?

Șofer: Infernal. Nenorocire mare și căldură.

Șofer: E groaznic traficul. De 3 ori fac drumul ăsta pe zi, dus-întors. Nu mai putem de praf. Mereu spălăm mașinile și degeaba. Se pune praful în secunda 2.

Traficul este aglomerat la orice oră din zi pentru că se fac lucrări de reabilitare a șoselei și din cauza asta se circulă doar pe câte o bandă pentru fiecare sens.

Chiar dacă este aglomerat și se circulă bară la bară, riscul accidentelor este la fel de mare. De la începutul anului și până acum, 11 persoane au fost grav rănite, iar două dintre ele și-au pierdut viața pe centura Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati