Cât va costa carnea de miel pentru masa de Paște. Preţul furajelor s-a dublat

0
393
Pixabay

Prețul cărnii de miel ar putea crește în următoarea perioadă, din cauza scumpirii furajelor, susține preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad, Nicolae Cioranu.

  • Potrivit acestuia, preţul corect la carnea de miel în perioada Paştelui se va situa între 45 şi 50 de lei, iar dacă va fi sub aceste valori, atunci este o problemă a fermierului.

“Deja cumpărători de carne de miel spun că se duc să ia un miel, dar nu îl mai iau din supermarket, nu mai mă duc să îl iau din piaţă, mă duc să îl iau direct din fermă. Îmi spunea un fermier că el deja are programate vreo 200 de capete cu 50 de lei kilogramul, dar direct la consumator. Este un lucru bun, dar nu poate toată ţara să îl facă”, a explicat Nicolae Cioranu, pentru Prima News, potrivit b1.ro.

Acesta a explicat că preţul corect, cu scumpirea şi dublarea furajelor, este undeva la 45-50 de lei.

“Dacă este sub, este o problemă a fermierului. Acum se vând nişte miei mai mici. Nu pot să vândă toţi fermierii din România. Acum de Paşte vând acei fermieri care pot mulge oile mai departe. De ce? Oaia are trei producţii. Lâna nu o mai luăm în calcul, că ne costă mai mult să o tundem ca să o vindem, rămân laptele şi mielul.

Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele. Alţi fermieri care nu vând în perioada pascală lasă mielul să sugă până către jumătatea verii, măcar recuperează şi transformă laptele în carne. În situaţia în care nu mulţi producători, nu mulţi crescători de ovine vând miei de Paşte, singurul motiv fiind că nu are cu cine să mulgă, automat oferta este mică şi cererea este mare. În restul anului fermierul stă la cheremul exportatorului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.