Cătălin Drulă anunță un sens giratoriu modern la Otopeni, pe Centura Bucureşti

0
282

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a fost emisă autorizația de construire a sensului giratoriu la Otopeni, pe Centura București.

Acesta susține că circulația va fi fluidizată în zonă. În plus, va fi construită și o bandă pentru mașinile care merg spre Tunari.

„Veste bună pe final de săptămână – tocmai ce a fost emisă autorizația de construire pentru o soluție pe care am propus-o anul acesta și iată că o implementăm rapid, atât de necesară pentru fluidizarea circulației pe șoseaua de centură a Bucureștiului, în punctul de intersecție cu Strada Gării Otopeni.

Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogirație, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată mașinilor care circulă dinspre DN1/Mogoșoaia în direcția Tunari și care astfel pot merge înainte, fără să fie obligați să mai dea prioritate în sensul giratoriu”, anunță ministrul pe contul său de Facebook.

”Lucrarea se încheie la toamnă”

De asemenea, ministrul Drulă a precizat că vor fi instalați și 16 stâlpi de iluminat, beneficiul fiind că siguranța rutieră pe timp de noapte prin acest punct va fi îmbunătățită.

„Lucrarea se încheie la toamnă, iar investiția se ridică la 1,8 milioane de lei – bani proveniți din bugetul de întreținere a drumurilor.

În zonă mai sunt în desfășurare două proiecte care vor fluidiza traficul și vor aduce un plus de confort șoferilor: asfaltările începute deja pe centură (între pasajul Mogoșoaia și această intersecție) și pasajul de la Mogoșoaia.

Toate aceste investiții vor fi gata la începutul lui octombrie, astfel încât circulația pe acest sector al centurii capitalei să fie mai fluentă și sigură.

Așa cum ne-a dovedit anul acesta proiectul reabilitării DN68A Margina-Holdea și regândirea giratoriului de la Margina, asemenea soluții simple și elegante pot reduce chiar și cu zeci de minute timpii de așteptare din trafic”, a explicat acesta pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.