Cătălin Predoiu: În cadrul ministerului lucrează un grup comun de experți italieni și români în lupta anti-MAFIA – VIDEO

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, joi, la Palatul Victoria, că în cadrul ministerului lucrează un grup comun de experți italieni și români în lupta anti-MAFIA. Grupul de lucru are în vedere modificări ale legislației penale, astfel încât să combată grupările de crimă organizată de tip mafia, care operează nu numai în Italia ci și în România și în alte state membre ale UE, a completat sursa citată.

”Este o inițiativă independentă, autonomă, a Ministerului Justiției, de altfel ANABI este un proiect mai vechi al ministerului Justiției, fiind înființat ca birou în minister, în 2011 și ulterior externalizat ca agenție”, a spus Predoiu, precizând că grupul de lucru are în vedere modificări ale legislației penale, astfel încât să combată grupările de crimă organizată de tip mafia, care operează nu numai în Italia ci și în România și în alte state membre ale UE.

Cătălin Predoiu a spus că în întâlnirea cu ambasadorul Italiei i-a transmis ”preocuparea cu privire la mai multe proiecte legislativedin dreptul italian, care au putut fi speculate astfel încât o parte din cei care au fugit de răspundere în fața hotărârii judecătorești definitive penale pronunțare în România, au putut să valorifice aceste proceduri”.

Predoiu a mai spus că i-a trimis în 2020 scrisori ministrului Italian de justiție, iar între timp legislația din Italia s-a modificat și nu mai există o situație de laxitate a sistemului judiciar respectiv.

”Suntem în continuare preocupați și atenți pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete”, a mai spus el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati