Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea

0
1186
Foto: Facebook/Cătălin Tolontan

Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, a fost anunţat astăzi că îşi încheie colaborarea cu Ringier, scrie Pagina de Media. Decizia vine după ce Tolontan a fost îndepărtat iniţial de la Gazeta Sporturilor în urmă cu o lună.

Potrivit sursei citate, Tolontan nu este singurul care a fost concediat.

Este vorba despre ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, tot redactor-şef adjunct, care au fost şi ele date afară.

Într-un comunicat trimis publicaţiei Paginademedia, Ringier vorbeşte de „trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi de această schimbare de strategie”, însă fără să-i numească.

Comunicatul Ringier România:

„Conducerea Ringier România anunţă că Libertatea, brand media renumit şi respectat inclusiv dincolo de graniţele ţării, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va îmbogăţi si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare. Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natură sa contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018.

Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul în zona digitală.

Ca parte centrală a acestei tranziţii, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale. Procesul urmăreşte identificarea paşilor necesari pentru a construi o redacţie axată pe digital. Trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie.

În viitor, secţiunea de sport din Libertatea va fi asigurată de GSP.ro, cel mai important brand de presă sportivă din România, pentru a răspunde cât mai riguros exigenţelor unei audienţe interesate de sport.

În cadrul noii configuraţii, Libertatea va continua să ofere publicului acel jurnalism de calitate pe care cititorii îl aşteaptă. De asemenea, continuăm să investim în conţinut remarcabil, emblemă a unui produs excepţional – atat în digital, cat şi în print”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.