Câte 140 de profesori din București vor fi instruiți, în fiecare lună, să recunoască elevii care consumă droguri

40 de profesori din țară și 140 din București vor fi instruiți, în fiecare lună, să recunoască elevii care consumă droguri, a anunțat Kallós Zoltán, secretar de stat în Ministerul Educației, în cadrul unei dezbateri din comisia de învățământ din Camera Deputaților.

Acesta nu a precizat de când se va implementa acest proiect, scrie edupedu.ro.

Kallós Zoltán a precizat că Ministerul Educației are în lucru un proiect comun cu Ministerul Sănătății pentru a forma profesori care să știe să recunoască semnele atunci când un elev consumă droguri.

40 de profesori din țară și 140 din București vor fi instruiți în fiecare lună.

“În momentul de față există în lucru, este aproape de finalizare un protocol de colaborare, un parteneriat între Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, cu scopul principal de a se organiza sesiuni de formare adresate profesorilor, care să cuprindă noțiuni legate de principalele categorii de droguri, respectiv de semne ale consumului de droguri la adolescenți. Este foarte important acest aspect, deoarece din păcate, în continuare ne confruntăm cu o problemă, cea a numărului insuficient de consilieri școlari, respectiv de numărul insuficient de cabinete de medicină școlară.

Considerăm că prin acest protocol și prin acțiunile care vor decurge din urma acestui acord se vor organiza sesiuni de formare în cadrul cărora cel puțin 40 de profesori vor fi formați lunar în fiecare județ, respectiv 140 de profesori în municipiul București. Vor recunoaște semnele consumului de droguri, pentru că din păcate și considerăm că ar fi o componentă foarte importantă, inclusiv includerea în formarea inițială a consilierilor școlari a unor elemente pentru a recunoaște aceste fenomene”, spune secretarul de stat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati