Câte amenzi s-au dat anul trecut în Parcul Herăstrău. Clotilde Armand: Am transmis public un singur mesaj – „Respectați legea!”

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand spune că puțini bucureșteni știu că Parcul Herăstrău se află într-o zonă protejată, iar competențele Poliției Locale Sector 1 sunt limitate.

„Chiar și în aceste condiții, am dispus intensificarea controalelor polițiștilor locali, pentru respectarea legislației privind ordinea și liniștea publică și pentru verificarea activității comerciale a teraselor și cluburilor. Am transmis public un singur mesaj: „Respectați legea!” Cine nu a înțeles acest lucru, a suportat consecințele. Haideți să vă spun ce am făcut aici în anul 2022.

Am făcut un plan permanent de măsuri prin care s-a acționat cu precădere în zilele de vineri și sâmbătă în intervalul 22.00 – 02.00, am avut foarte multe reclamații pentru aceste ore. O premieră pentru parcul Herăstrău și zona din împrejurimi, în cazul a două restaurante, „La Brasserie” și „Guava”, care deranjau frecvent locuitorii cu concertele live de manele, cu dedicații „fără număr”, până dimineață. În ambele cazuri am decis suspendarea pentru 30 de zile a autorizațiilor de funcționare. Tot pentru muzică tare au primit sancțiuni și cluburile Nuba, It Cucina și Kayo. 

Un scurt bilanț pentru 2022, în urma controalelor efectuate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 34.000 lei pentru depășirea limitelor de zgomot prevăzute de legislația în vigoare prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată. Acestea nu sunt demersuri singulare, astfel de măsuri urmează a fi luate și în cazul altor baruri și restaurante care dețin autorizație de funcționare, dar care difuzează muzica la intensitate mare până noaptea târziu, tulburând astfel liniștea cetățenilor. 

În ce privește verificarea activității comerciale a teraselor și cluburilor, în 2022, am luat o altă decizie în premieră pentru administrația Sectorului 1, am sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să confişte de la un restaurant din Herăstrău, „Taverna Racilor”, aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce administratorii au ignorat dispoziţiile Poliţiei Locale Sector 1 de suspendare a activităţii. 

De ce vă spun toate aceste lucruri, nu mă impresionează campaniile mediatice făcute împotriva mea de patronii nemulțumiți ai acestor terase, de plângeri penale sau de procese inventate. Vom continua toate aceste acțiuni în 2023, am pus la punct un nou plan permanent de măsuri pentru Parcul Herăstrău. În perioda următoare urmează să cerem ANAF-ul să confiște noi sume de bani de la administratorii unor cluburi cărora le-am suspendat activitatea”, a scris Armand, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati