Câte femei din Capitală au beneficiat, în prima jumătate a acestui an, de Voucherul Materna

Primarul general Nicușor Dan anunță că un număr de 5.700 de femei din Capitală au beneficiat, în prima jumătate a acestui an, de Voucherul Materna.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a acordat, în total, în perioada ianuarie-iunie 2024, suma de 9.840.000 lei, sub forma a 9840 de vouchere.

Femeile însărcinate care locuiesc în București de minim 6 luni si fac dovada domiciliului in Capitală primesc un sprijin financiar în valoare de 2.000 lei, care se împarte în două tranșe, primul voucher este oferit începând cu săptâmâna a 10-a de sarcină, iar al doilea începând cu săptămâna a 24-a de sarcină.

De asemenea, tot pentru a veni în sprijinul femeilor însărcinate, DGASMB a încheiat un protocol de colaborare cu Amazon dedicat gravidelor care primesc tranșa a doua a Voucherului Materna. Acestea primesc un număr de 3 articole vestimentare noi pentru nou-născuți cu eticheta Amazon, provenite din donația Organizației Internaționale pentru Migrație.

Astfel, în perioada aprilie-iunie 2024, au fost acordate 9672 articole vestimentare unui număr de 3224 persoane.

În ceea ce privește modalitatea de depunere a dosarelor, mă bucură faptul că, în ultimii doi ani, am făcut progrese în direcția digitalizării administrației publice locale prin faptul că tot mai mulți bucureșteni au ales să depună documentele și cererile online.

Condițiile de acordare a Voucherului Materna se regăsesc pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, accesând următorul link:

https://www.dgas.ro/…/voucher-materna-si-sprijin…/

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati