Câte locuri de muncă sunt disponibile în România pentru refugiaţii ucraineni

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat că peste 2.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru cetăţenii ucraineni care vor să se angajeze la firme din România, scrie bucurestifm.ro.

” Ştiu că au existat deja oferte în industria hotelieră sau în alte domenii. Există o platformă care gestionează această zonă, a celor care oferă locuri de muncă. În România, şomajul este la un nivel extrem de mic. În măsura în care cetăţenii ucraineni  vor să aplice pentru locuri de muncă, au fost deja create facilităţi, după modelul pe care ministrul Educaţiei, de exemplu, l-a implementat pentru studenţii din Ucraina”.

Cărbunaru a precizat că puţin peste 4.000 dintre cei peste 79.000 de ucraineni care se află în România au aplicat pentru o formă de azil, ceea ce înseamnă că beneficiază de protecţia statului român, dar şi de posibilitatea de a fi contactaţi, în orice moment.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a explicat că cetăţenii ucraineni care vin din zona de conflict beneficiază de servicii din partea statului român şi fără să aibă un statut de azilant.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati