Câte persoane pot participa la petrecerile de Crăciun? Arafat: „În casa omului, nu poți să pui un număr maxim de participanți”

Autoritățile române recomandă ca, la petrecerile de Crăciun și Revelion, să participe doar familia restrânsă, formată din persoane ca oricum intră zilnic în contact.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că autoritățile nu pot să impună un număr maxim de persoane care să participe la aceste petreceri, însă face o recomandare, potrivit Hotnews.ro.

”În casa omului nu poți să pui un număr maxim de participanți. Recomandabil este însă ca lumea să rămână în rândul familiei, rudele imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice fel de problemă”, a spus Arafat.

Acesta a mai precizat că, în cazul în care la petreceri sunt invitați și prietenii, trebuie respectate regulile de distanțare, însă ”e greu în casă, știm foarte bine”. Petrecerile în stradă, excluse.

În ce condiții se fac mese festive la restaurant

În ceea ce privește mesele festive organizate de Crăciun și Revelion în unitățile de cazare a turiștilor, Arafat a spus că acestea pot funcționa la o anumită capacitate, dată de incidența cazurilor de infectare cu Covid din localitatea respectivă.

”La o incidență de sub 1,5 la mie, capacitatea este de 50%. Între 1,5 și 3 la mie, capacitatea este de 30%. Peste 3 la mie, rămân numai cei cazați în hotel”, a arătat Arafat, subliniind că, în orice caz, capacitatea acestor spații nu poate depăși în nici un caz 50%.

Starea de alertă în România a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie, astfel că petrecerile în stradă de Revelion sunt interzise.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati