Câte zile libere legale au românii de Paște în 2022

Românii vor beneficia de o minivacanță de patru zile în luna aprilie pentru sărbătorile de Paște.

În acest an, zilele libere cu ocazia sărbătorii Paștelui Catolic sunt 15 aprilie – Vinerea Mare, 17 și 18 aprilie – prima şi a doua zi de Paște, potrivit StirileProtv.

În schimb, sărbătorile legale aferente Paștelui Ortodox sunt 22 aprilie – Vinerea Mare, 24 şi 25 aprilie – prima şi a doua zi de Paște.

În 2022, doar 6 din zilele libere pică în weekend, restul de 9 fiind în cursul săptămânii.

Cum va fi vremea de Florii și Paște?

Conform ANM, la sfârșitul săptămânii o să ne bucurăm de soare, însă de Înviere va fi destul de frig, iar la munte vor fi chiar temperaturi negative. În plus, sunt anunțate ploi în aproape toată țara.

Dacă alegeți să mergeți la mare de Florii, trebuie să știți că vor fi între 16 și 18 grade ziua și cel mult 8 noaptea. Este puţin probabil să plouă. De Paște, în schimb, va fi mai frig. Vor fi cel mult 12 grade ziua și numai 6 grade noaptea. În plus, pentru noaptea de înviere ar fi bine să aveţi şi o umbrelă.

La munte se încălzeşte în acest weekend noaptea temperaturile rămân pozitive iar riscul de ploaie este mic. De Paște însă se strică vremea. Ziua vor fi cel mult 8 grade iar noaptea temperaturile devin negative. Ba chiar va ninge la mare altitudine, iar meteorologii cred că se va aşterne un strat de zăpadă numai bun pentru schiat.

În București, în noaptea de înviere vor fi doar 6 grade Celsius în centrul orașului și cel mai probabil va ploua.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati