Câți bani a dat Gabriela Firea pe măștile sanitare împărțite prin STB

Măștile sanitare pe care le primesc în aceste zile bucureștenii care circulă cu autobuzul au un preț: 27.750 de lei. 

Potrivit unui răspuns formulat de Primăria Municipiului București (PMB) la solicitarea Ziare.com, articolele sanitare au fost cumpărate de la un mare comerciant de profil.

„Pentru achiziția măștilor de protecție, au fost transmise cereri de oferta către furnizorii de profil de pe piață. În urmă selecției de oferte (realizată de către STB SĂ), au fost achiziționate, prin procedura de achiziție directă, un număr de 150.000 de bucăți (respectiv 3.000 de cutii) de la SC DENTSTORE SRL, în valoare totală de 27.750 lei. (deci 9,25 lei cutia sau 0,185 lei o masca – n.red.).

Menționăm că, în această perioada, pe piață se înregistrează o cerere crescută de astfel de măști de unică folosință. (…)

Începând cu dată de 31.01.2020, STB SA a început distribuția a 100.000 măști de protecție de unică folosință, atât prin conducătorii de vehicule și controlori, cât și la punctele de vânzare a legitimațiilor de călătorie.

În perioada următoare, în funcție de consum și de necesități, urmează că furnizorul să livreze restul de 50.000 de măști de protecție, conform comenzii de achiziție”, a transmis PMB la solicitarea jurnaliștilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati