Câți bani vor plăti la curent Metrorex și Ministerul Transporturilor în septembrie. Drulă: Este vorba de „prostie sau hoţie”

0
179

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a spus, marți, că este vorba de „prostie sau hoţie” la Metrorex şi Ministerul Transporturilor, după ce compania nu a fost inclusă în ordonanţa de urgenţă privind plafonarea preţurilor la energie.

Astfel, în septembrie, vor plăti probabil curentul la 3000 lei/MWh, ceea ce înseamnă o factură lunară zece ori mai mare față de anul trecut. se arată într-o postare pe pagina de Facebook a lui Cătălin Drulă.

„Prostie sau hoţie la Metrorex şi ministerul Transporturilor? O scurtă istorie despre cum a ajuns Metrorex sub Grindeanu să plătească zeci de milioane de lei degeaba pentru energie electrică. Anul trecut le-am lăsat un contract foarte bun cu Hidroelectrica, semnat pe perioada iulie 2021-ianuarie 2022, la aproximativ 400 lei/MWh (în medie).

S-au mişcat prost (intenţionat?) cu reînnoirea contractului şi au reuşit să recontracteze abia în februarie 2022 cu 1500 lei/MWh. Partea incredibilă abia acum urmează. Din aprilie ar fi trebuit să beneficieze de plafonarea la 1000 lei/MWh introdusă prin OUG, dar au comunicat furnizorului că Metrorex este companie exceptată de la plafonare (nu era!).

După câteva luni în care au plătit degeaba 8 milioane lei în plus pe lună, prin vară au revenit către furnizor cu rugămintea să le recalculeze facturile la tariful plafonat pentru că ei şi-au dat seama că trebuiau să beneficieze de aceasta.

Metrorex va avea o factură lunară de 40-50 de milioane de lei

El a mai spus că Guvernul a dat vineri ordonanţa de urgenţă prin care se scoate plafonarea de la întreprinderile mari, categorie care include şi comapnia Metrorex S.A.

„Şi vine şi lovitura de teatru finală – guvernul a dat OUG vineri prin care se scoate plafonarea de la întreprinderile mari, categorie în care e şi Metrorex. Grindeanu a tăcut mâlc în guvern, unde deciziile se iau prin consens. În septembrie, vor plăti probabil curentul la 3000 lei/MWh, ceea ce înseamnă o factură lunară de 40-50 de milioane de lei.

De unde anul trecut plăteau 6 milioane de lei pe lună, în mandatul meu. Bravo, Virgil! Bravo, Grindeanu! Aveţi stil. Reuşiţi eficient să îngropaţi companiile de stat! De situaţie s-a prins şi Ciolacu care a ieşit astăzi să mormăie la adresa lui Virgil Popescu. Dar pe care mâine la vot în parlament, la moţiune, îl va apăra împreună cu tot PSD”, a completat Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.